Hopp til innhold

P2 rydder plass for Sør-Afrika!

Fotball-VM åpner og P2 rydder sendeskjemaet hele dagen med musikk, underholdning, idrett og politikk om Sør-Afrika. Jonas Gahr Støre og Bård Tufte Johansen er blant gjestene.

Sør-Afrikansk jubel
Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / Afp

Anders Magnus og Sigbjørn Nedland skal holde en fast hånd over musikalske, underholdende, så vel som idrettslige og politiske innslag.

Anders Magnus og Sigbjørn Nedland

Anders Magnus og Sigbjørn Nedland er dagens programledere.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Støre kommer

Vår fotballinteresserte utenriksminister, Jonas Gahr Støre, er en av mange aktuelle gjester.

Fredag den 11. juni går startskuddet for Sør-Afrika-sendingen klokken 09.03 på P2. Den går helt frem til klokken 17.30.

Soccer City, Soweto, Sør-Afrika

Soccer City i Soweto i Sør-Afrika.

Foto: ALEXANDER JOE / AFP

Sør-Afrika og verden

Hva betyr det for Sør-Afrika å være vertskap for selveste Fotball-VM? Dette er et av de sentrale temaene gjennom dagen. Utenriksminister Jonas Gahr Støre snakker om fotball som nasjonsbygger og om forholdet mellom Sør-Afrika og resten av verden.

Bård Tufte-Johansen stiller i studio og snakker om sin opplevelse av landet og fotballinteressen under opptakene av serien ”Fotballkrigen”.

En rekke sør-afrikanere som bor her i landet skal også bidra til at sendingen gir et bilde av dagens Sør-Afrika, og de utfordringene det fortsatt ferske demokratiet står overfor.

Norge og Sør-Afrika

P2 vil ha reportere tilstede rundt omkring både i Sør-Afrika og her i Norge den store dagen. I ambassaden arrangeres det grillfest for å feire VM-starten der en rekke sentrale personer fra det norske sør-afrikanske miljøet vil være tilstede.

Fotballfans i Sør-Afrika

Fotballfans i Sør-Afrika

Foto: ALEXANDER JOE / Afp

Sør-afrikansk mat, vin og musikk

Det blir prøvesmaking i studio av sør-afrikanske spesialiteter og en rekke reportasjer om alt det spennende Sør-Afrika har å by på. Sigbjørn Nedland har hovedansvaret for all musikken gjennom sendingen. Han har valgt å bare spille sør-afrikansk musikk i det som kommer til å bli en helt annerledes og innholdsrik P2-dag.

TEMADAG FOR SØR-AFRIKA
NRK P2 fredag 11. juni 09.03-17.30

Hør NRK P2 direkte