Rusalka og Jorden rundt på 80 dager

Solveig Kringlebotn som Rusalka, og Gisle Kverndokks opera Jorden rundt på 80 dager er noe av det operaen tilbyr publikum i sesongen 09/10.

Hovedscenen i den nye operaen i Bjørvika
Foto: Jaro Hollan/Statsbygg

I dag la Den Norske Opera og Ballett fram repertoaret for neste sesong, og 21. mai neste år får publikum altså omsider mulighet til å se den opprinnelig planlagte åpningsforestillingen "Jorden rundt på 80 dager" på scenen i Bjørvika.

Kringlebotn synger Rusalka

For aller første gang skal også Antonin Dvoràks berømte opera "Rusalka" settes opp i september, med operasjef Paul Currans regi, og med Solveig Kringlebotn i tittelrollen. Kringlebotn er fra i høst tilknyttet Nasjonaloperaen som fast solist.

En annen nordmann som har gjort operasuksess i utlandet er også hentet hjem, nemlig regissøren Stefan Herheim. Han har fått ansvaret for Richard Wagners "Tannhäuser" til våren 2010.

Andre nyproduksjoner på operaens repertoar er barokkoperaen "Poppeas kroning" av Monteverdi, som settes opp i regi av Ole Andres Tandberg i september.

Og senere på høsten, i november, settes Puccinis "Piken fra den gyldne vesten" for første gang opp i Norge, i en versjon hentet fra Flandern-operaen.

Og til våren 2010 kommer Mozarts gamle slager Figaros bryllup, som har vært satt opp jevnlig på operaen, med ny regi av Thaddeus Strassberger.

Jo Strømgren tilbake på DNOB

Nasjonalballetten fortsetter med offensiv programmering med flere uroppføringer. I løpet av neste sesong kan publikum oppleve nye balletter av Jo Strømgren, Sølvi Edvardsen og Nasjonalballettens egen danser Kristian Støvind, og de anerkjente David Dawson og John Neumeier.