NRK Meny
Normal

Odd Nordstoga på P2

Odd Nordstoga hadde en drøm om å bli popstjerne. Drømmen ble virkelighet og han ble hele Norges luring. Nå er han Ukas P2-artist.

Odd Nordstoga er ukas P2-artist. Foto: Per Ole Hagen
Foto: Per Ole Hagen

Kanskje er Odd Nordstoga en mye større luring enn vi er klar over? Hele denne uka dykker NRK P2 ned i Odd Nordstogas produksjon.

Visste du for eksempel at han spilte Born in the USA av Bruce Springsteen HVER DAG i et helt år da han var 14 år? Og visste du at han spilte kjærlighetscabaret med Bergens store sønn Doddo? Og har du lyst til allerede nå å få vite i hvilken retning hans fremtidige musikkproduksjon går?

Programleder Bill Gystad lar radiolytterne bli kjent med Odd Nordstoga. Vi får møte barndomsvennen Arve Moen Bergseth, samarbeidspartneren Øyonn Groven Myhren, produsenten Kåre Vestrheim og ikke minst hans mor som mener at musikk er en del av allmenndannelsen.

- "Eg he aldri vore flink i fotball, var mæ på to fotballtræningar... og eg hae ikkje noko slik draget på damune hel då, og det he eg vel fremdeles eigentleg ikkje... men det var ei merkabar forandring då eg lærde meg å spela gitar...det var det altsø... fascinerande den her verden."

Noen mennesker gir seg bare ikke. Odd Nordstoga hadde en plan. Og en sterk drøm. Og drømmen ble til virkelighet.

NRK P2 mandag 19. – fredag 23. februar, kl 09.30 og kl 19.00