NRK Meny
Normal

Ny pådriver for digitalradioen

Ole Jørgen Torvmark er ny sjef for interesseorganisasjonen Digitalradio Norge AS.

Ole Jørgen Torvmark, daglig leder Digitalradio Norge

Som daglig leder for Digitalradio Norge AS får Ole Jørgen Torvmark en viktig oppgave som pådriver for digitaliseringen av radiomediet i Norge.

Det er de største radioaktørene i Norge som står bak Digitalradio Norge. Selskapet arbeider for å få til en rask og god digitalovergang for radioen i Norge.

- Vi er svært fornøyde med å få Torvmark med på laget. Han skal bidra til en smidig overgang fra analog til digital radiodistribusjon. Med sin varierte bakgrunn fra bransjen kan Torvmark klare å samle hele radio-Norge, i en avgjørende fase for radioens fremtid. Dette vil tjene både forbrukerne, miljøet og hele radiobransjen, sier Øyvind Vasaasen, styreleder i Digitalradio Norge.

Torvmark selv som har en variert radiobakgrunn og som har vært en del av radiobransjen i 25 år ser fram til å begynne arbeidet med å få fart på digitaliseringen av radioen.

Teknologiskiftet må fullføres

- Norsk radio står foran et teknologiskifte. På samme måte som fjernsynet gjorde for noen år siden. For å sikre en mangfoldig og levedyktig radio for hele landet, er det viktig at politikerne nå tar spranget over til ny plattform. Målet er å få på plass en slukkedato som kan skape forutsigbarhet for både leverandører og ikke minst de norske forbrukerne. Dette blir den viktigste delen av mitt arbeid, sier Torvmark i en pressemelding.

Tidligere kulturminister Trond Giske besluttet i fjor høst at en egen stortingsmelding om digitalisering av radioen skal utarbeides. I Meldingen som skal komme i år er det lovt en plan for overgangen fra FM til DAB digitalradio og en nærmere slukkedato for FM-nettet.

Fjernsynet digitalisert i fjor

Etter at overgangen til digital distribusjon av fjernsynet var fullført 1. desember 2009 er radioen den siste store kommunikasjonsplattform i Norge som ikke er digitalisert.

Over 80 prosent av befolkningen kan i dag høre på DAB digitalradio. Digitalradio Norge AS ønsker å få satt en slukkedato raskt og komme i gang med siste etappe av digitaliseringen av radiodistribusjonen i Norge.

Forutsigbarhet fordel for alle

Daglig leder Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge mener en snarlig digital overgang vil gi økt forutsigbarhet for alle som er opptatt av radiomediet.