Ny naturstemme i nord

Frank A. Jenssen blir ny naturstemme i NRK P1. Røff nord-norsk natur og mennesker som lever i tett kontakt med den vil han presentere i Naturens verden på morgenkvisten søndager framover.

Frank A. Jenssen
Foto: Hugo Johansen, Lofotposten

Frank A. Jenssen har også tidligere vært å høre i NRK P1 tidlig på søndagene og redaksjonen er svært glade for å ha ham tilbake i Naturens verden.

- Frank A Jenssen er en spennende og dyktig journalist. Vi er er svært glade for at han skal lage naturreportasjer fra hele Norge og særlig fra Nord-Norge. At han nå kommer tilbake som fast medarbeider i det populære programmet vil uten tvil glede mange lyttere, sier naturredaktør Terje Dale i NRK.

Base i Svolvær

Frank A. Jenssen er bosatt i Lofoten og vil ha sin base i Svolvær. Han har de siste tretti årene arbeidet som journalist og reporter i Nord-Norge. Han er også en dyktig naturfotograf.

Han har utgitt en rekke bøker og fikk Vesaasprisen for sin roman ”Saltbingen” i 1981. I 2004 høstet han rosende omtaler for sin siste roman ”Lengselens år”.

Jenssen har i lengre perioder også vært tilknyttet NRK. Mange trofaste lyttere til Naturens verden vil nok huske mange av hans tidligere reportasjer.

Røff natur

Nord-norsk natur og særlig de menneskene som bor og lever i tett kontakt med naturen oppsøker Frank A Jenssen svært så gjerne. Nå igjen med radiomikrofonen slik at P1-lytterne kan ta del i røff natur og mennesker som tåler en støyt.

Naturens verden sendes på søndagsmorgenene i NRK P1 og er blant Norges mest populære radioprogrammer med rundt 700 - 800 000 lyttere en vanlig søndag.