NRK Meny
Normal

Ny musikksjef i Operaen

Etter 11 år er det omsider klart for ny musikksjef i operaen i Bjørvika. Det blir den amerikanske dirigenten John Fiore.

John Fiore
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Tom Remlov håpet å ha en ny musikksjef på plass innen utgangen av 2008, men avgjørelsen har trukket i langdrag. Men i dag ble amerikanske John Fiore presentert som siste tilskudd i Remlovs ledergruppe.

- Jeg er meget begeistret over å bli Den Norske Opera & Balletts musikksjef. Det er en stor ære for meg å få arbeide i dette storslagne operahuset og med et fantastisk kunstnerisk team, sier Fiore til NTB.

HØR:

Fiore om sin norske bakgrunn og hans forhold til norsk opera

Om Fiore i Musikkredaksjonen

Fiore (49) dirigerte operaens kritikerroste konsertversjonen av Richard Wagners Götterdämmerung i konserthuset i februar i fjor, og har i nærmere ti år vært sjef for Deutche Oper-am Rhein i Düsseldorf. Han har også en omfattende karriere som gjestedirigent for opera og symfonisk musikk både i USA og Europa.

HØR: Fiore spille på dagens pressekonferanse

Operaen har ikke hatt noen fast musikksjef siden Manfred Honeck gikk i protest mot manglende kunstnerisk styring i 1998.

Fiore starter i jobben 1. august, i et åremål på fire år, og får som musikksjef det overordnede musikalske ansvaret ved Den Norske Opera & Ballett. Han blir Operaorkestrets kunstneriske leder og vil ha repertoaransvaret for konsertprogrammet.

Les mer om John Fiore på agentens hjemmeside.