NRK Meny
Normal

Ny DAB-forening

For å spre informasjon og kunnskap om digital radio har P4, Norkring og NRK opprettet en ny DAB-forening. Stadig flere velger en digital lytteplattform.

Digitalradio Norge

Digitalradio Norge

- I tiden framover kommer stadig flere til å velge å høre radio via en digital lytteplattform. Åtte av ti nordmenn hører på radio hver eneste dag og stadig flere velger en digital måte, sier Live Kaldestad, prosjektleder i nyetablerte Digitalradio Norge.

P4, Norkring og NRK utvider derfor DAB-samarbeidet og har etablert foreningen Digitalradio Norge.

Formålet med den nye foreningen er å spre informasjon og kunnskap om det digitale radiotilbudet. Bak Digitalradio Norge står P4, Norkring og NRK.

Bedre radioopplevelser

Hun viser til at med en digitalradio kan du fortsatt høre på de gode gamle kanalene og programmene. Samtidig får du tilgang til flere kanaler enn på FM, og du får større valgmuligheter. - Vi ønsker at så mange som mulig skal få flere og bedre radiooppevelser, sier Kaldestad.

Daglig leder Live Kaldestad i Digitalradio Norge.

- Gjennom en ny DAB-forening skal vi bedre kunne spre informasjon og kunnskap om det digitale radiotilbudet, sier prosjektleder Live Kaldestad i Digitalradio Norge.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Denne måneden har DAB-tilbudet blitt utvidet med kraftig økning av dekningsområdet til DAB-værkanalen NRK Båtvær og onsdag 21. mai sto kulturminister Trond Giske for den offisielle åpningen av NRK Jazz som en 24-timers digitalradiokanal.

I tillegg til denne kanalen sendes 15 kanaler på det digitale radionettet i Norge (DAB). Av disse er P4 Bandit, NRK Super, NRK Gull, NRK Sport, NRK Jazz, NRK Folkemusikk og NRK Båtvær eksklusive digitalradiokanaler, som ikke finnes på FM.

Nye lyttermønstre

- Nye medievaner påvirker også hvordan vi lytter til radio; om det er på den nye DAB-radioen på kjøkkenet eller i bilen, på internett, digital-tv eller på en MP3-spiller. Radioen er ikke lenger stuens husalter, men en spennende fleksibel og mobil tjeneste. Digitaliseringen av radiomediet fremmer og støtter denne utviklingen og er i dag, etter nærmere 15 års utvikling, et modent og moderne tilbud, sier Kaldestad.

Giske varmt om digitalradio

Kulturminister Trond Giske snakket varmt om digitalradio under Nordiske Mediedager i Bergen tidligere i mai. Han viste til at om ikke lenge er digitalisering av TV-mediet gjennomført over hele landet, nå er derfor tiden inne for et lignende løft for radioen.

- Vi er svært glade for kulturministerens signaler. Digitaliseringen av radioen handler om hvordan vi sammen kan skape et robust, levedyktig og interessant radiotilbud til nordmenn også i framtiden. Radiomediet er en fantastisk suksesshistorie, som har overlevd både innføringen av TV og internett, sier Kaldestad.

Hun viser til at i dag er kanskje radioen mer populær enn noen gang. - Digitalradio Norge vil derfor fortsette å spre entusiasme og radioglede i befolkningen, avslutter prosjektleder Live Kaldestad i nyetablerte Digitalradio Norge.