NRK Klassisk ren digitalradio

NRK Klassisk er blitt en ren digitalradio. Som digitalradio er den tilgjengelig både på DAB-nettet, via tv med digitalt mottak og som nettradio.

NRK Klassisk hører du på DAB digitalradio

Fra 1. juli 2009 blir NRK Klassisk en ren digitalkanal som kan høres via DAB-nettet, som nettradio og via nettet for digital-tv.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Slik tar du inn NRK Klassisk

Verdens første
NRK Klassisk ble opprettet som verdens første heldigitale radiokanal i 24 timers drift i 1995.

.

Marius Lillelien

- Å slukke NRK Klassisk i FM-nettet er et skritt i retning av full digital distribusjon av radiolyden her i landet, sier radiosjef Marius Lillelien.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

.

Ledd i digitaliseringen
Det var Kulturdepartementet som i fjor høst ga NRK klarsignal til å avvikle FM-sendingene som et ledd i digitaliseringen av radiomediet i Norge. De ledige FM-frekvensene er gitt til lokalradioer.

Logisk skritt videre
Radiosjef Marius Lillelien i NRK sier slukkingen av NRK Klassisk i FM-nettet er en god dag for digitaliseringen av radioen i Norge.

- Med dette tar vi et skritt i retning av full digital distribusjon av radiolyden her i landet. NRK Klassisk ble opprettet for å vise at vi kunne gi publikum mer innhold med digital distribusjon. Det er derfor logisk at den nå blir er en digital radiokanal, sier Lillelien.

Nyttig tilleggsinformasjon
Hører du NRK Klassisk via DAB digitalradio vil du også få tilleggsinformasjon i radioens vindu om komponist, utøver, verk, sats m m knyttet til den musikken som spilles.