NRK Meny
Normal

Norske OL-medaljører i alpint

Kroppsøving svinger seg til de store høyder, dvs fjell. Vi ser tilbake på tre alpinkonkurranser i olympiske leker fra 1936, 1952 og 1998. 

Laila Schou Nilsen i slalåmløypa under OL i 1936
Foto: Arkiv / Scanpix

Laila Schou Nilsen sanket den første norske OL-medaljen i alpint i Garmisch-Partenkirchen i 1936. Hun kjørte inn til en bronse i kombinasjonen. Edvin Strand kommenterte fra begge omgangene av slalåmrennet

16 år etter arrangerte Oslo vinter-OL. Halfdan Hegtun og Rolf Kirkvaag kommenterte flere av øvelsene, og var også på plass i Rødkleiva for å se slalåmrennet. Stein Eriksen og Guttorm Berge tok sølv og bronse bak vinneren Ottmar Schneider fra Østerrike.

Under OL i Nagano i 1998 overrasket Hans Petter Buraas med å ta slalåmgullet. Han fikk med seg sølvvinner Ole Kristian Furuseth på pallen. Unni Anisdahl og tidligere alpinist Paul Arne ”Nuppen” Skajem frydet seg i kommentatorboksen.

En desemberdag for ti år siden slo Rosenborg italienske AC Milan 2-1 på San Siro og kvalifiserte seg for kvartfinalen i Mesterligaen i fotball. Vi koster på oss litt fotballnostalgi etter en heller mager europacupinnsats fra norske klubber denne høsten.