Norges første nyhetskanal

Stadig flere nordmenn oppdager NRK Alltid Nyheter. Den 11 år gamle radiokanalen henter nyheter og reportasjer fra hele NRK, og setter det sammen til ett tilbud.

NRK Alltid Nyheter-studio
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Dermed får lytterne hele tiden oppdaterte nyheter fra innland og utland, med overskrifter hvert tiende minutt gjennom hele dagen.

Da kanalen ble startet 14. april 1997 var den et prøveprosjekt, beregnet på å utvikle et programtilbud som egnet seg for den nye, digitale radioen. Nå er den et permanent tilbud, en egen radiokanal med nyhetssendinger fra klokka seks om morgenen til langt på kveld.

alltid nyheter

Overskrifter

NRK Alltid Nyheter er laget for å oppdatere. Vårt mål er at du som slår på skal få med deg det aller viktigste i løpet av få minutter. Fra vi starter i studio i Oslo med Nyhetsmorgen klokka 06.29, er det overskrifter om lag hvert tiende minutt til klokka 18.00.

I tillegg til NRK Dagsnytts bulletiner hver hele time, får du høre nyhetsreportasjer, kommentarer og analyser i en bolk som varer knappe tjue minutter.

Ti minutter på hel og halv får du nyheter om økonomi og næringsliv, med oppdateringer fra Oslo børs, viktige børser i USA og Europa, samt valutakurser.

Fem minutter på hel og halv time er det sport.

Direkte

NRK Alltid Nyheter sender på direkten gjennom hele dagen. I tillegg til det som presenteres fra studio, sendes gjerne viktige pressekonferanser og andre begivenheter direkte. Terskelen er lav for å rydde plass til viktige nyheter når de skjer.

I tillegg til gjester, eksperter og hovedpersoner i nyhetene, kan du høre NRKs egne kommentatorer fortelle om virkeligheten bak nyhetene.

Norges eneste nyhetskanal prioriterer å bringe videre hele historier. Det er ikke noe mål å avbryte de som har noe å fortelle.

Analyse

I løpet av nyhetsdagen får du også lengre strekk i reprise fra andre deler av NRK. Det populære utenriksmagasinet Verden i dag fra NRK P2 sendes til fast tid hver morgen, slik også Politisk kvarter gjør.

NRK Kulturnytt sendes både formiddag og kveld. Dagsnytts hovedsendinger klokka 08.30, 12.30 og 17.30 sørger for å oppsummere dagens nyhetsbilde til faste tider.

På kveldstid får du Her og nå og Dagsnytt 18 i faste repriser.

Dessuten sender vi Dagsrevyen klokka 19 og klokka 21 direkte.

Andre stemmer, andre perspektiver

En populær del av tilbudet er nyheter på svensk og engelsk. Takket være tett samarbeid med Sveriges Radio (SR) og British Broadcasting Corporation (BBC) kan vi sende nyhetssendinger som gir norske radiolyttere andre synsvinkler på nyhetene.

SRs flaggskip Ekot, som sendes hver ettermiddag klokka 17.45 i Sverige, hører du i opptak etter Dagsrevyen i NRK Alltid Nyheter.

Nyheter og aktuelle programmer fra BBC World Service kan du høre gjennom kvelden og hele natten i NRK Alltid Nyheter. Programmene er spesielt rettet mot et internasjonalt publikum, og er et funn for alle som er interesserte i hva som skjer i verden rundt oss.

I tillegg til de faste sendingene, er aktuelle nyhetsinnslag fra Sverige og Storbritannia naturlige innslag også i de vanlige nyhetssendingene på dagtid.

DAB, FM og nettradio

NRK Alltid Nyheter sender på DAB digitalradio, som når fram til over 80 prosent av Norges befolkning. Utbyggingen fortsetter stadig, og i løpet av noen år vil hele landet ha tilgang på digitale DAB-signaler.

Fram til 2007 kan du høre NRK Alltid Nyheter på FM-båndet i de store byene. Frekvenslista finner du på menyen til høyre.

Du kan også høre sendingen på PC-en din ved å klikke deg inn på nrk.no/nettradio.