Hopp til innhold

Myk og lyrisk jazz

Hun synger, komponerer og skriver tekster, vår danske artist denne uken, Cæcilie Norby. Og hun har laget den eneste coverversjonen av "life on mars" som David Bowie var fornøyd med!

Cæcilie Norby er ukas P2-artist.
Foto: Pressebilde.

Med en far som er komponist og en mor som var solist på operaen, har hun en solid musikalsk bakgrunn. Hun fikk sangundervisning av moren som liten, men fant fort ut at opera og klassisk sang ikke var noe hun skulle drive med.

Hun lærte å synge pop, rock og jazz ved å være på veien - før hun fylte 20 var hun i gang med en karriere som sanger.

Det er først og fremst som jazzsangerinne vi kjenner henne her i Norge. Hun har besøkt oss på mange festivaler og har også vært solist med Kringkastingsorkesteret.

Cæcilie Norby publiserte i 1995 sitt første soloalbum på den legendariske jazzlabelen BlueNote. Etter det har hun gitt ut flere plater, og på de siste har hun skrevet både tekster og melodier. Hun samarbeider med den svenske bassisten Lars Danielsson, og det har vært fruktbart både profesjonelt og privat, sammen har de datteren Asta og bosted både i Danmark og i Sverige. Hvordan hverdagen er som sanger, komponist, administrator og mor får du høre mer om i "Ukas P2-artist".

Cæcilie Norby er allsidig - Cæcilie Norby har en stemme som er lyrisk og myk - Cæcilie Norby er "Ukas P2-artist". Anikken Sunde var i Danmark i fjor høst og besøkt henne.

  • NRK P2 mandag 22. - fredag 26. januar kl 09.30 og 19.00.