NRK Meny
Normal

Musikalsk gudskraft

Bodhild Vossgård Mathisrud ble inspirert til å komponere musikk etter en religiøs opplevelse i Stavanger domkirke. Hør hennes historie i Under samme himmel.

Bodhild Vossgård Mathisrud
Foto: Pressebilde/Sigbjørn Sigbjørnsen

HØR: Under samme himmel med Bodhild Vossgård Mathisrud

Bodhild Vossgård Mathisrud har vært ansatt som cellist i Stavanger symfoniorkester siden 1988. Hun er også komponist, og siden 1997 har hun hyppig fremført sin egen kammermusikk. I mai 2006 kom CD-en ”Strandmummel”, hvor hun har komponert all musikk.

Guddommelig inspirasjon

– Jeg begynte å lage musikk etter en spesiell opplevelse i Stavanger domkirke. Denne opplevelsen kom helt overraskende på meg. Jeg gikk inn i kirken en formiddag, satte meg ned, og fikk plutselig kontakt med en kjærlig Gudskraft. Kontakten med denne kraften gjorde at jeg ble inspirert til å skrive min egen musikk. Jeg ble fri til å lage musikk uavhengig av prestasjonsangst og hva andre måtte mene om meg som komponist, sier Bodhild Vossgård Mathisrud til programleder Kjetil Lillesæter.

– Hvordan er denne gudskraften? – Jeg vil ikke definere det som en kristen Gud. Jeg går ikke med på at Gud er bare for kristendommen. Jeg har funnet vegen til Gud helt alene, uten et religiøst fellesskap rundt meg, sier hun.

Allsidig bakgrunn

Komponist og musiker Bodhild Vossgård Mathisrud er født Bergen i 1962. Hun er utdannet ved konservatoriet i Bergen med piano som hovedinstrument, og ved konservatoriene i Oslo og Stavanger med cello som hovedinstrument. Fra 1985-88 arbeidet hun ved Det Norske teater under oppsetningene ”Romeo og Julie”, ”Spelemann på taket”, ”Cats” og ”Les Miserables”. Hun er medlem i improvisasjon-, jazz og samtidsensemblet Søyr med turne og plateinnspilling av albumet "Vectors". Siden 1988 har hun vært ansatt som cellist i Stavanger symfoniorkester.

Under samme himmel, NRK P1, lørdag 28. mars kl 07.35.