Hva kjennetegner en god nabo?

Muhammed Javed på Bøler i Oslo er opptatt av godt naboskap. - Det står i Koranen at vi skal hjelpe hverandre, sier han i "Under samme himmel".

Muhammed Javed
Foto: Privat

Muhammed Javed kom fra Pakistan som arbeidsinnvandrer i 1975. De siste årene har han arbeidet som drosjesjåfør i Oslo. Han og familien har leilighet i en boligblokk på Bøler. – Når vi flytter til et nytt sted pleier jeg og familien min å ringe på hos naboene og presentere oss selv. Vi forteller at vi er fra Pakistan, at vi er muslimer og at vi håper på et godt naboskap. Det har blitt godt mottatt av naboene våre, sier Muhammed Javed til programleder Kjetil Lillesæter.

I boligblokka på Bøler har familien Javed fått spesiell god kontakt med to eldre kvinner som har hver sin leilighet. – Vi hjelper dem med innkjøp og praktiske gjøremål. Kontakten imellom oss har blitt så god at de to kvinnene har gitt oss nøklene til leilighetene sine. I tilfelle noe skulle skje med dem kan vi låse oss inn og hjelpe dem på kort varsel, sier Muhammed Javed.

Han synes ikke det er krevende å være hjelpsom og imøtekommende mot naboer. - Å neida, vi er åtte stykker i familien. Så vi har nok mannskap til å hjelpe dem som trenger det, sier Muhammed Javed i ”Under samme himmel”.

Under samme himmel, lørdag 17. januar klokka 07.35 i NRK P 1.