Moro med Borgulfsen

Gulluka starter med vekkelse i Agderbygdene, og fortsetter med tull og tøys fra Knut Borge og Torkjell Berulfsen fra programmet Borgulfsen.

Knut Borge
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Halve bygda vil tro. Vekkelse i Agderbygdene.

Vinteren 1980 pågikk det en omfattende vekkelse i de indre Agderbygdene. I mars 1980 hadde vekkelsen vart et halvt år, og etter hvert fått oppmerksomhet i media. To unge emissærer fra Rogaland ledet vekkelsesmøtene, og til NRK's reporter Lodin Aukland forteller Gerhard Fjelde og Nils Kåre Strøm om en jobb og arbeidsvilkår som kanskje ligger litt utenfor det folk flest kjenner til. Bli med på vekkelsesmøte på Evje!

Hør programmet på NRK Gull, mandag 26. feb. kl. 06.00 og torsdag kl. 15.00

 

Kinesisk mosaikk

Vi blir med på et streiftog gjennom medisin og vitenskap i dagens Kina sammen med Nils Ringdal og Per Thorbo. Turen starter i Peking og går videre inn i landet med tog. Vi får blant annet høre om barfotleger - som er en populær betegnelse på medisinsk personell i Kina med begrenset medisinsk utdannelse. Deres viktigste arbeid er forebyggende medisin - spesiellt vaksinering av barn. Det blir også et innslag om akupunktur der reporter Nils Ringdal er prøvekanin.

Det blir også et stopp på universitet for vitenskap og teknologi i He Fei. Der besøker de blant annet et stort varehus der kulerammen fortsatt er ibruk - til tross for at de har en datamaskin til disposisjon.
Programmet er fra 1984.

NRK Gull sender programmet mandag 26. feb. kl. 08.00 og torsdag 1. mars kl. 17.00.

 

Gyldne gjenhør

Torkjell Berulfsen og Knut Borge er to kjente og kjære NRK-stemmer og – fjes, som mange kjenner fra ulike radio- og fjernsynsprogrammer. Berulfsen og Borge begynte å jobbe sammen i 1982, i det som den gang het Nattredaksjonen. Samarbeidet utviklet seg og ble senere til Borgulfsen.

I Gyldne Gjenhør får vi denne gang høre fra det siste Borgulfsen-programmet de laget sammen som Borgulfsen. Det ble sendt i januar 1997. I tillegg skal vi høre et innslag fra Feriemagasinet i 1957. Programleder Julius Hougen snakker med et nyforlovet par som hadde hatt en dramatisk opplevelse på sjøen.

Du kan høre programmet mandag 26. februar kl. 10.00 og torsdag 1. mars kl. 19.00

 

Tin Pan Alley

I femte episode av serien "Grammofonplatens århundre" befinner vi oss i 1890-årenes New York. Her oppsto musikkindustrien som seinere ble kjent som "Tin Pan Alley". Tin Pan Alley-industrien var en tøff verden med beinharde forretningsfolk som gjerne tok i bruk bestikkelser og utpressing for å slå seg igjennom i en korrupt musikkbransje. Vi får intervjuer med musikkhistorikere og musikkprodusenter som forteller om Tin Pan Alleys kjente musikkforlag, lanseringer, musikere, låtskrivere - og selvfølgelig - om musikken.
Velkommen til en time med musikalske høydepunkter fra Tin Pan Alley.

Programmet blir sendt mandag 26. februar kl. 12.00 og torsdag 1. mars kl. 22.00