NRK Meny
Normal

Mørk avlyser konserter

Supercellisten Truls Mørk har meldt sykdomsforfall til Oslo Kammermusikkfestival.

Cellist Truls Mørk
Foto: Presse

Cellist Truls Mørk er en av hovedattraksjonene på Oslo Kammermusikkfestival i år, og skulle i kveld ha gått på scenen med orkesteret Oslo Camerata i Gamle Logen. På torsdag skulle han ha spilt i Den Norske Opera med festivalgeneral Arve Tellefsen og pianist Håvard Gimse. Begge konsertene har vært utsolgt i lang tid, men i ettermiddag meldte altså stjernecellisten sykdomsforfall for resten av festivalen.

- Vi har akkurat fått beskjeden om at Mørk ikke kan stille, og jobber nå med å finne erstatninger. I kveld hopper de unge fiolinistene Eldbjørg Hemsing og Amelie Lied Haga inn på konserten i Gamle Logen, forteller daglig leder for Oslo Kammermusikkfestival Inger Kolberg.

På torsdag vet hun ikke helt hva som skjer enda.

- Men vi jobber med saken, og det blir helt sikkert en konsert, sier Kolberg.

Ingen billettrefusjon

Publikum kan ikke få erstatning for de kjøpte billettene.

- Så lenge det blir gjennomført konserter refunderer vi ikke billetter, sier Kolberg.

Nå er festivalen opptatt av å få informert publikum - men i dag rekker de ikke annet enn å gi beskjed på scenen like før konserten.

Det er ikke kjent hva som feiler Mørk denne gang, men han har i en periode slitt med en skadet finger.

NRK gjør opptak

NRK har bestilt opptak av både kveldens og torsdagens konsert med Mørk, og konsertene var allerede annonsert også for radiolytterne. Prosjektleder Ingvei Eikaas beklager avlysningene.

- Dette er synd, men sykdom rår ingen over. Nå vil vi ta opp begge erstatningskonsertene, og vurdere om vi skal sette dem opp for sending. I og med at vi nå får et annet innhold enn det vi var forespeilet får vi vurdere det etter at vi har hørt opptakene, sier Eikaas.