NRK Meny
Normal

Midtbanestrategen Bjerkaas

Hans-Tore Bjerkaas har tatt over som kringkastingssjef. Den tidligere midtbanestrategen på Tromsøs fotballag skal styre en av Norges viktigste kulturinstitusjoner. Nitimens Hans-Petter Jacobsen lurer på om han fortsatt vil luske rundt på midtbanen og styre spillet.

Hans-Tore Bjerkaas
Foto: Marius Fiskum / marius@fiskum.org / tlf: 915 77 502 / SCANPIX

Knapt noen har ytret at han ikke var den riktige til å overta jobben som kringkastingssjef. Alle roser Hans-Tore Bjerkaas for å være dyktig, grundig og flink. Hvilke tanker og vyer har han når han setter seg i stolen til kringkastingssjefen.

Stadig flere prøver å rokke på NRKs posisjon som et førstevalg. Nye aktører kommer stadig på banen og "angrepene" kommer fra stadig nye hold.

Sliter eller strateg

Da hjelper kanskje bakgrunnen som midtbanestrateg på fotballbanen.Noen vil ha det til at han var en sliter, andre at han var mer strateg da han på syttitallet slet trøya til Tromsø Idrettslag i gjørma på Alfheim stadion. På åttitallet ble det ymse lederverv og fortsatt har Hans-Tore Bjerkaas sessongkort på Alfheim og følger TIL med spenning og interesse.

Selv om det er en gått en del år siden han la opp har han nok fortsatt en del fotballærdom som han kan ta med seg i jobben som kringkastingssjef.

Så det er neppe bare jobben den nylig tiltrådte kringkastingssjefen er opptatt av i disse dager, fotballkommentatorene spår en stor sessong også for "guttan".

I NRK er forventningene store til den nye K-sjefen. Han kommer så absolutt fra egne rekker og har ”pendlet” mellom Oslo, Tromsø og Bergen på sin vei fra programleder i ”Halvsju” til øverste sjefsjobb.

Innholdet teller mest

Selv mener han at det er innholdet som er det viktigste for NRK. Han beskriver seg selv som verken teknolog eller økonom, men har opprinnelig historie, norsk og filosofi som fag.

Kolleger beskriver ham som en mann med både hjerte og hjerne, som en god lagspiller, lyttende og inkluderende. Og ikke minst strategisk dyktig med tanker og vyer for NRK.

Og det er på fotballbanen han får ut agresjonen, for de lange fjellturene er det blitt færre av. Det ser ut til å bli en pause i båtlivet også, men hunden Niba får gode spaserturer. Når ikke Hans-Tore slapper av sammen med kone, barn og barnebarn.

I programmet plukker Bjerkaas selv musikken vi får høre og både venner og kolleger vil nok dukke opp og fortelle hvilken person Hans-Tore Bjerkaas egentlig er.

NRK P1 2. påskedag kl 08.07.