Hopp til innhold

Maten fra A til Å

Tron Soot-Ryen gir deg historien bak de enkelte matsortene i "Maten fra A til Å".

Grønnsaker
Foto: Colourbox

Nøtter og tørket frukt.
Foto: Colourbox

Visste du at valnøtter er frukt, at paranøtter er frø og at de hvite ”lusene” inni nypene er nøtter? Og at så lite som en teskje løk om dagen senker kolesterolnivået i blodet? Eller at indianerne i Andesfjellene var de første til å dyrke poteter?

Belønn deg selv med å lytte til ”Maten fra A til Å”. Journalist og matekspert Tron Soot-Ryen laget i 1995 en rekke innslag for Norgesglasset i NRK P1, som nå er sydd sammen til to hele program: Maten fra A til N som sendes tirdag 20.04., og Maten fra O til Å som sendes 27.04. Programmene er spekket med gode historier, nyttig kunnskap, humor, små sketsjer og nøye utvalgt musikk.

Sendetidspunkt for Natur og vitenskapstimen: Tirsdager kl. 09.00 og kl. 20.00, fredager kl. 15.00 og mandag påfølgende uke kl. 18.00.

Lytt: Maten fra A til N (1)

Lytt: Maten fra O til Å (2)