NRK Meny
Normal

Lytternes nyttårstaler

Fem vanlige P1-lyttere slipper til som nyttårstalere i Kveldsåpent i NRK P1 i jula. Hør talene her.

Benedicte Guslund

Hotellsjef Benedicte Guslund fra Geilo - en av fem P1-lyttere som taler i NRK P1 i mellomjula.

Benedicte Guslund, Terje Mårstad, Hasan Rizvi, Einar Kjosmoen og Heidi Dahlsveen blir å høre som nyttårstalere i Kveldsåpent.

Alle har vi vokst opp med kongens nyttårstale på nyttårsaften og statsministerens tale på første nyårsdag. Stivpyntet og høytidsstemte har vi skjerpet sansene når kongesangen siver ut gjennom høyttalerne på radio eller tv. Talerens form er høytidelig og er basert på personlige opplevelser og betraktninger. Men hvordan kan to mennesker fortelle gjennom sin nyttårstale om alt som nordmenn har på hjertet og er opptatt av? Tenk på alle de tanker, ideer, ønsker og visjoner som aldri kommer frem?

For tredje år på rad inviterer Kveldsåpent vanlige nordkvinner- og menn til å holde nyttårstale på radio. Årets talere er helt vanlige mennesker som til sammen utgjør et lite tverrsnitt av befolkningen.

Forteller Heidi Dahlsveen fra Oslo

Heidi Dahlsveen er 41 år og forteller. Denne tradisjonen er nesten like gammel som menneskeheten og Heidi har gjort den til sitt yrke. "Folk tiltrekkes av gode historier og de gir folk en helhetsopplevelse i vår ellers så fragmenterte samfunn", forteller hun I hele 15 år har det dreid seg om fortelling og historiener for Heidi så burde være godt kvalifisert til oppgaven!

Hør:  Folkets nyttårstale av Heidi Dahlsveen

Pensjonistaktivist Einar Kjosmoen fra Oslo

Einar Kjosmoen er 69 år og pensjonist. Han har alltid vært samfunnsengasjert og er leder av Norstrand Pensjonistforening og Oslo Fylkeslag av Norsk Pensjonistforbund. I dag er det de eldres kår og rettigheter han brenner for.

Hør:  Folkets nyttårstale av Einar Kjosmoen

Hotellsjef Benedicte Guslund fra Geilo

Benedicte Guslund er 33 år og jobber som hotellsjef på Norlandia Geilo Hotel. Hun er naturelsker, holder seg i god form som har kommet godt med på hennes klatreturer på høye fjelltopper i Europa og Alaska. Benedicte er veldig opptatt av mijøvern som går som en rød tråd gjennom hennes tale.

Hør:  Folkets nyttårstale av Benedicte Guslund  

Dansebandmusiker Terje Mårstad fra Sortland

Terje Mårstad er en av de. Han er 48 år og kommer opprinnelig fra Sortland i Nordland. Siden han var 15 år har han reist land og strand rundt som dansebandmusiker og kjenner nesten hver fjærestein. I dag er han bosatt i Rælingen utenfor Lillestrøm og jobber som komponist og musiker. Terje har gitt uten flere CD-er.

Hør:  Folkets nyttårstale av Terje Mårstad

Norsk-indiske Hasan Rizvi fra Oslo

Hasan Rizvi er født og oppvokst i Norge med indiske foreldre. Han er elvevrådsleder ved Lambertseter videregående skole og har som hobby å lage mat. Det er vennene hans som nyter godt av hans indisk inspirerte kokkekunst.

Hør:  Folkets nyttårstale av Hasan Rizvi

Du hører de enkelte talerne i Kveldsåpent på NRK P1:

Onsdag 26. desember: Heidi Dahlsveen

Torsdag 27. desember: Einar Kjosmoen

Søndag 30. desember: Benedicte Guslund

Tirsdag 1. januar: Hasan Rizvi

Onsdag 2. januar: Terje Mårstad