NRK Meny
Normal

Løst og uløst i Det fikser P1!

Det fikser P1 har verdens beste lyttere og problemløsere. Likevel hender det at saker ikke er løst etter to forsøk. Da havner de på denne nettsiden - kanskje du kan hjelpe til?

Margrethe Holt og Jathushiga Bridget Rajah

Med lytternes gode hjelp fikser og ordner Margrethe Holt t v i tett samspill med Jathushiga Bridget Rajah det meste i Det fikser P1.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Vi lokker med vår rosemalte sleiv til deg som hjelper oss med løsninger også utenom selve sendingene. Permieringen skjer sjølsagt på lufta!

Kontakt oss:

Dersom du vil ha kontakt med oss - enten for å hjelpe til med en løsning, eller fordi du vil ha hjelp, er det flere måter å nå oss på. E-postadressen vår er fikser@nrk.no. Vi tar også imot brev, og da er adressen: Det fikser P1! NRK, 7005 TRONDHEIM.

Vi kan etterlyse det aller meste, men det er viktig å understreke at programmet ikke formidler levende dyr. Det er mange som kanskje blir litt utålmodig etter å ha forsøkt å ta kontakt med programmet flere ganger uten å komme med. Det hadde selvsagt vært fint å få plass til alle, men pågangen er så stor at det blir umulig. Derfor oppfordres lyttere som har tatt kontakt med Det fikser P1, og som ikke har kommet med i løpet av noen uker, om å forsøke igjen.

Men når man først har kommet med i programmet, sørger gode hjelpere landet over for å skaffe det aller meste av det som blir etterlyst. Det er få ting, duppeditter og praktisk hjelp som har blitt til glede og nytte for folk gjennom de årene programmet har eksistert i NRK radio. Men selv om Det fikser P1 har en høy løsningsprosent, hender det at vi må ta med uløste saker videre fra en sending til den neste.

Akkurat nå er dette uløst:

(06/02 - 12) Rustrød furusofa fra 80 - tallet

På 80 – tallet var solgte man en furusofa med rustrød trekk og hvite prikker på den ene siden, og ensfarget rustrød på den andre siden. Gudrun Normo var en av dem som kjøpte seg en slik sofa, som etter hvert har havnet på hytta. Nå mangler hun madrassen og putene på den ene halvdelen, og hvis hun bare hadde fått det så kunne hun ha brukt sofaen som en hjørnesofa. Ring oss så vi får hjulpet henne!

(23/01 – 12) Rådmann uten Rådmannens bok

Rigmor Brøste Kjersem skulle ta flyet fra Flesland flyplass i Bergen. Så gikk hun på flyet, glad og uvitende om at hun hadde lagt igjen Rådmannens bok på flyplassen. Så nå er Rigmor Rådmannen i Nesset uten Rådmannens bok. Boka er i A5 størrelse og er sterkt oransje. På framsiden står initialene til Rigmor som ligner mistenkelig mye på Rosenborgs, altså RBK, med store, sorte bokstaver, samt dato for når boka ble tatt i bruk.

(23/01 – 12) Gul sausemugge

Bjørg Gaulin vil overraske venninnen sin, og er derfor på jakt etter en gul sausemugge. Muggen tilhører serviset til Ferdinann Finne.


(23/01 – 12) Klassebilde fra Oslo Husmorskole

Ole Odd Fjeld sin kone har sterk Ahltzeimer på 5 året, og Odd ønsker å gjøre det han kan for å gi henne minnene tilbake. Han er derfor i gang med å lage en bildemappe, men mangler et viktig bilde han håper noen kan hjelpe ham med. Han er på jakt etter klassebildet fra klassen ved Oslo Kommunale Husmorskole spebarnslinjen fra februar 1952 – februar 1953. Kanskje noen som gikk i klassen til Odds kone kunne ha hjulpet ham med å skaffe bildet?


(09.01.12) Fra drømmesykkel til drømmedress

Pål Kirknes var i fyr og flamme han endelig fikk tak i motorsykkelen han alltid har drømt om. Men så dukket en ny utfordring opp, nemlig det å få tak i den perfekte dressen til sykkelen. Og jammen fikk han ikke tak i den også – men så viste seg at dressen var altfor stor. Pål ønsker seg derfor en BMW Rallye PRO 2 i størrelse 50.


(09.01.12) Et fag for lite av yndlingsgardinen

Audhild Elstad Damås har flytta og hjelp, hjelp! Da oppdaget hun at hun hadde et fag for lite av yndlingsgardinene sine. Gardinene er i polyester og grovvevde, slik at de nesten ser ut som løsvevde striesekk. Hun trenger dem i størrelse 110 + 210.


(09.01.12) Adventstake fra Hadeland Glassverk

”En ulykke kommer sjelden alene”, tenkte Per Magnus Engen da han tok kontakt med oss. Da hadde han nemlig mistet sin adventstake laget av glass i gulvet så den gikk i to. Adventstaken er Hadeland Glassverk 1001, type Nautilus 10154 og er 30-40 år gammel. Hvis noen har vært like uheldige som Per, så har de kanskje en slik stake med en holder to som er ødelagt? Per kunne tenke seg en eller flere av disse holderne som fortsatt er hele.

Margrethe Holt

Margrethe Holt håper nettleserne kan hjelpe henne med noen av disse sakene som har vist seg ekstra vriene å løse.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Kontakt oss på fikser@nrk.no.

Mandager kl 10.05 på NRK P1 - Det fikser P1!