NRK Meny
Normal

Leken fortsetter

Leken fortsetter i 20 spørsmål. Hver lørdag ettermiddag styrer Knut Borge panelet når lytternes underfundige ord og uttrykk skal finnes.

20-spørsmål-panel: F v Øystein Bache, Helén Vikstvedt, Knut Borge, Kari Slaatsveen og Rune Gokstad.

Knut Borge leder 20 spørsmål og har et skarpskodd panel med seg som løser lytternes oppgaver. F v Øystein Bache, Helén Vikstvedt, Knut Borge , Kari Slaatsveen og Rune Gokstad (Foto: NRK/Anne Liv Ekroll)

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Knut Borge har med seg et skarpskodd panel som finner fram til underfundige ord og uttrykk som lytterne har sendt inn til 20 spørsmål i NRK P1.

"Nye" 20 spørsmål som allerede har vært på lufta noen år bygger  på samme lest som 20 spørsmål med radiolegenden Rolf Kirkvaag. Et radioprogram som uke etter uke naglet hundretusener til radioapparatene helt fra 1950-tallet og langt inn på 1980-tallet.

Abstrakt eller mineralriket

Et lite hint om ordet eller uttrykket er abstrakt, konkret, dyreriket eller mineralriket og leken er i gang. 20 spørsmål har panelet til disposisjon for å finne fram til oppgaven. Da er det om å tenke smart, kjapt og kunne kombinere opplysningene som kommer fram underveis.

Snakketøyet i orden

Med seg i panelet har Knut Borge personer som er kjent for lett og lødig omgang med snakketøyet. Tradisjonen tro får lytterne og publikum i salen vite oppgaven, mens panelet må snirkle seg inn til svaret i løpet av 20 spørsmål.

Klarer de det ikke vanker det premie til oppgaveinnsenderen. Eivind Thoresen Skarpaas er kapellmester og sørger sammen med sine medmusikanter for at 20 spørsmål blir kledelig innpakket i en musikalsk ramme.

Oppgaver kan sendes på postkort til:

20 spørsmål, NRK, RB 22, 0340 Oslo.

NRK P1 lørdager kl 16.03.

Knut Borge

Knut Borge leder 20 spørsmål i NRK P1 med sin lune og frodige stil. (Foto: NRK/Anne Liv Ekroll)

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK