Lars Martin Myhre

Komponist, gitarist, pianist, vokalist og produsent Lars Martin Myhre er kanskje mest kjent for sitt samarbeid med Odd Børretzen, men har i løpet av over 30 år gitt ut over 10 album og medvirket på mange flere.

Lars Martin Myhre
Foto: Thor Henry Bjor / NRK

Lars Martin Myhres biografi

Vokalist, gitarist, komponist og produsent, f. 10.08.1956 i Tønsberg. Myhre er mest kjent for sitt samarbeid med Odd Børretzen, som bl.a. har avstedkommet kjempesuksessen Noen ganger er det all right. I tillegg er Myhre en allsidig komponist som har jobbet innenfor de fleste musikkstiler, fra viser og teatermusikk til film og klassisk. Han omtales ofte som en komponist med personlig signatur, og er også en etterspurt produsent for andre artister. Myhre har mottatt to Spellemannpriser sammen med Børretzen.

Myhre ble landskjent gjennom sitt samarbeid med dikteren Arild Nyquist i dennes gruppe Trio Tre. Etter flere innspillinger med Nyquist innledet Myhre er samarbeid med Børretzen, samtidig som han begynte å planlegge plater på egen hånd. Verket hysj ble laget som et bestillingsverk til Vest-foldfestspillene i 1997, og innspilt sammen med Palle Mikkelborg. Albumet ble nominert til Spelle-mannprisen året etter. Den engelskspråklige versjonen av albumet fikk tittelen hush. I tillegg til Mik-kelborg deltok anerkjente jazzmusikere som Joanna Foster, Jonathan Guy Lewis og Kvitretten.

Etter flere år med Nyquist og Børretzen, meldte behovet seg for å lage en hel plate med en-keltstående viser. Den opprinnelige planen var å invitere en rekke vokalister til å delta på albumet 10 sanger, men Myhre endte opp med å synge alle sangene selv. Syv av de ti tekstene til platen var skrevet av forfatteren Ingvar Hovland. Alle sangene hadde kjærlighet som fellesnevner. Platen ble veldig godt mottatt, og flere av sangene ble radiofavoritter.

Etter flere år med Nyquist og Børretzen, meldte behovet seg for å lage en hel plate med enkeltstående viser. Den opprinnelige planen var å invitere en rekke vokalister til å delta på albumet 10 sanger, men Myhre endte opp med å synge alle sangene selv. Syv av de ti tekstene til platen var skrevet av forfatteren Ingvar Hovland. Alle sangene hadde kjærlighet som fellesnevner. Platen ble veldig godt mottatt, og flere av sangene ble radiofavoritter.

Lars Martin Myhre fortsatte også sitt samarbeid med Hovland, og i 2006 kom albumet «Stengetid?», med ti tekster av Hovland.

Kilde: Norsk pop- og rockleksikon