Kveldsvertene i NRK P1

Ane Nydal og Eirik Kjos er kveldsverter i Norges største radiokanal. Hver kveld, mandag til torsdag, kan du høre en av dem lede Kveldsåpent i NRK P1.

Ane Nydal og Eirik Kjos er kveldsverter i NRK P1.
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

I Kveldsåpent byr de  på tre timer med direktesendt kveldsradio med frisk musikk, sport og spennende gjester.

Mens Eirik er veteranen som har vært med helt siden programmet så dagens lys for snart ti år siden er Ane nykommeren. – Inntil nylig hadde jeg radio som hobby, nå har jeg radio som jobb og stortrives med det, sier hun.

Lyttere som følger med

Fra studier og engasjement i Studentradion i Trondheim har hun tatt spranget til NRK og Kveldsåpent. – Jeg synes det er gøy å stå i studio. Å jobbe med språk og levendegjøre ting med lyd fascinerer meg sterkt. Derfor synes jeg det er spennende å være programleder i Kveldsåpent og lage en god kveldsradio hvor jeg klarer å fenge lytteren. Målet må jo være å få lyttere som aktivt lytter til det jeg sender og som ikke bare har radioen på i bakgrunnen, sier Ane.

Kollega Eirik har fulgt Kveldsåpent helt siden starten og går inn i sitt tiende år som programleder for det populære kveldstilbudet i NRK P1.

Fra klokka sju til ti hver kveld fra mandag til torsdag er Kveldsåpent på lufta. Tre radiotimer med variert meny. Musikknytt er fast innslag kl 19.30, mens Sporten melder seg hver kveld kl 21.30. Sporten er også titt og ofte innom når det er fotballkamper, ishockey eller andre idrettsarrangement som foregår på kvelden.

Ane Nydal
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Eksklusive konserter

Direktesendte eksklusive konserter inngår også ofte som en del av Kveldsåpents tilbud. Norges fremste artister stiller gjerne opp for å spille for radiopublikummet. CC Cowboys, Odd Nordstoga og Kid Andersen. Lista med artister som har bydt på eksklusive konserter for radiolytterne på kveldstid er lengre enn lang.

Står ikke levende musikk og artister på besøk vet Ane og Eirik og finne mye annen god musikk å krydre sendingene med. - Mye, god P1-musikk er en viktig del av Kveldsåpent. Kveldsåpent skal være et godt radiofølge og da inngår mye musikk som en naturlig del av tilbudet, sier Ane Nydal og Eirik Kjos.