NRK Meny
Normal

Kunstreisen viser vei

Professor i kunsthistorie Gunnar Danbolt og programleder Nina Skurtveit vil hver uke ta deg med til steder som har betydelige kunstverk å by på.

Nina Skurtveit og Gunnar Danbolt.
Foto: Kristian Gansmo / NRK

I Kunstreisen presenteres vi så for museet, kunstverket, fenomenet eller kunstepoken.

Idéen bak Kunstreisen

Temareiser blir stadig mer populære. Reiser som har som mål å gi dypere innsikt i stedets kunst og kultur. En levende, kunnskapsrik reiseleder er da vesentlig for utbyttet.

En av de beste i så måte er professor Gunnar Danbolt. Han er landskjent for sin unike formidlingsevne. I programmet Kunstreisen kan den interesserte P2-lytter få være med på turen og få del i hans entusiasme rundt utvalgte byer og kunstverk.

Vestlige reisemål

Kunstreisen har vesentlig norske, skandinaviske, europeiske og amerikanske byer som reisemål. I dette kulturområdet kan nemlig Danbolt, som i en årrekke har vært professor i europeisk kunsthistorie, øse av sine kunnskaper og reiseerfaringer.

Kunstreiser med lytterne

Hver høst arrangeres det reiser der interesserte lyttere kan melde seg på og bli med oss ”virkelig” kunstreise. I 2004 var vi i Madrid og Toledo, Roma i 2005, Wien i 2006, Venezia i 2007, Istanbul i 2008 og Siena i 2009. I 2010 går turen til Barcelona. Informasjon og påmelding legges ut på nettsiden og vil bli annonsert i forbindelse med programmene.

Kontakt oss

Har du kommentarer til programmet eller spørsmål om kunst eller reisemål som du ønsker vi skal ta opp, kontakter du oss på adressene:

- E-post: kunstreisen@nrk.no

- Kunstreisen, NRK Hordaland, 5020 Bergen.

Svaret på dine spørsmål får du i programmet eller pr. e-post eller brev.