NRK Meny
Normal

Kunsten å flørte

 - Kvinner ser det som sin menneskerett å kunne flørte på jobben, mener Turid Suzanne Berg-Nielsen i Kveldsåpents kvinnepanel.

Flørt
Foto: © Leah-Anne Thompson

Si din mening her!

 

Hvor mye kan man tillate seg å flørte på jobben? Hvem flørter mest, og når går flørtingen over til å bli ubehagelig? Turid Suzanne Berg-Nielsen, Marianne Meløy og Siri Øyslebø Sørensen tar på seg oppgaven med å rydde opp i dette minefeltet.

Lettere for kvinner

Psykolog Turid Suzanne Berg-Nielsen
Foto: May Reppen-Gjelseth / NRK

Berg-Nielsen mener det er åpenbare kjønnsforskjeller på hvor mye kvinner og menn kan flørte på jobben. Kvinnene kan slippe unna med mer enn mannfolka.

 

- For kvinner handler det ofte om selvhevdelse, det er gøy og en måte å få bekreftelse på. Kvinner kan dessuten tillate seg å gå ganske langt. Når menn flørter blir det straks mer politisk ukorrekt. Da snakkes det om trakassering, hersketeknikk og at kvinner gjøres til sexobjekter, sier Berg-Nielsen.

Flørtende kontakt

Kjønnsforsker Siri Øyslebø Sørensen
Foto: May Reppen-Gjelseth / NRK

- Vi har alle et behov for bekreftelse. Flørt er en del av en sosial omgang med andre. En slags flørtende kontakt som gir oss bekreftelse på at vi er attraktive. Det trenger ikke nødvendigvis ha noe med sex å gjøre, sier Sørensen.

Hør hele saken her