NRK Meny
Normal

Komponistpris til Divisjonsmusikken

Norsk Komponistforening har kåret Forsvarets Musikkorps Vestlandet og kunstnerisk leder Trond Korsgård til Årets Utøver 2008.

Hvert år hedrer Norsk Komponistforening en musiker eller et ensemble de mener har bidratt spesielt til å sette ny norsk musikk på kartet. Tittelen Årets Utøver har tidligere år gått til blant annet Oslo Strykekvartett, KORK og Terje Tønnesen motatt prisen.

Årets utøver 2008 er Forsvarets Musikkorps Vestlandet, også kalt Divisjonsmusikken. Korpset har røtter tilbake til 1792, og består i dag av 28 musikere.

- Sammen med sin kunstneriske leder Trond Korsgård, har FMV utviklet seg til en av landets fremste utøvere av samtidsmusikk, både hva gjelder antallet nye norske verk på programmet, såvel som kvaliteten på fremførelsene av disse, heter det i en pressemelding fra Komponistforeningen.

I følge komponistforeningen har korpset i 2008 fremført musikk av 11 norske komponister på konsert, gjort 6 produksjoner med ny musikk og gitt ut cd'en Bad news from the desert med musikk av norske komponister.