NRK Meny
Normal

Klassisk hver kveld på P2

Nå kan du høre klassisk musikk hver kveld hele uka fra klokka 19.30. På NRK P2!

Oslo Filharmoniske Orkester
Foto: Bo Mathisen

Fra årsskiftet la kulturkanalen om sendeskjemaet sitt, og mange kjente P2-programmer har fått nye sendetider .

P2s nye sendeskjema

Lyttere med sans for klassiske toner kan heretter særlig merke seg tidspunktet kl. 19.30, for på denne tiden er du garantert klassisk musikk i NRK P2.

- Vi ville gjøre det lettere for lytterne å finne fram i kanalen vår, og klokka 19.30 er en fin starttid for konserter. Vi har også utvidet sendtiden for Musikkantikk, slik at det blir enda mer tid til å sende selve musikken, sier sier P2-sjef Herborg Bryn.

Musikkmanesjen og Musikkantikk fått nye sendetider, og tidligmusikken har altså også fått mer tid på søndager. Her er oversikten over de musikalske kveldssendingene:

Kl. 19.30:

Mandager:

Arild Hansson

Musikkmanesjen med programleder Arild Hansson har fått ny sendetid på mandag klokka 19.30

Foto: NRK

Musikkmanesjen, musikk og aktualitetsprogram med programleder Arild Hansson.

Tirsdager:

Kammertjenerne med musikk for små rom i intime samspill!
Vi følger nye stjerner og etablerte utøvere, hva skjedde i 1800-tallets salonger, hva skjer på kammermusikkfestivaler i dag?
Kammertjenerne gir deg konsertopplevelsen og møte med utøveren!
Programledere Mari Lunnan, Stein Eide og Eirik Os Simonsen.

Onsdager:

19.30: På Sporet - aktuell CD-kritikk ved Nina Krohn og Erling Sandmo

20.30: Takt og tone - korpsmusikk ved Jan Eriksen

Komponisten Arne Nordheim

Samtidsmusikken - her representert ved komponist Arne Nordheim- hører du på onsdager.

Foto: ( Barbara Halden, NRK) / NRK

21.03: Musikk i Brennpunktet: Samtidsmusikken du ikke hører i noen annen radiokanal enn NRK P2. Musikk du ikke visste at du ville høre, og musikk du aldri angrer på at du hørte! Og møt mennesker som er engasjert i den nye musikken. De er rare og morsomme, sinte og frustrerte, generøse og glade, og famlende, søkende, rotete. De har heller ikke hørt denne musikken før – før de selv skapte den, eller fremførte den, eller fant den et sted på sin vei.
Ved Bodil Johanne Jensen og Kristin Kverndokk

Torsdager:

På konsert - Orkesterkonserter med alle de norske orkestrene. Programledere Stein Eide og Mari Lunnan (Oslo), Arild Hansson (Stavanger) Nina Skurtveit (Bergen) og Anikken Sunde (Trondheim).

Fredager:

Kringkastingsorkestret - Publikums og NRKs eget orkester med sin unike bredde i orkesterrepertoar. Barokk, klassisisme og samtidsmusikk, side om side med rock og pop med våre ledende artister.

Hver fjerde fredag avløst av Blindebukk, der et varierende, men alltid velkvalifisert deltagerpanel diskuterer og kårer den beste av seks ulike inspillinger av et kjent musikkverk. Programleder Halfdan Bleken.

Lørdager:

renee fleming som thais

Hver lørdag er det opera i NRK P2. Her Renee Fleming som Thais ved The Metropolitan Opera.

Foto: Ken Howard / AP

Lørdagsoperaen med direktesendinger og opptak fra verdens ledende operascener. Bli med til The Metropolitan Opera i New York, vår egen opera, Wiener Staatsoper m.m. Programledere Eivind Bøksle, Nina Krohn og Per Olav Reinton.

Søndager:

Den unge Bach

Musikken fra gamle mestere som Bach hører du i Musikkantikk.

Foto: www.greatscores.com

Musikkantikk - tidligmusikk med historisk tilnærming. Nå ny og utvidet sendetid, noe som betyr dobbelt så mye tid til barokkens sprell, middelalderens gullkorn og renessansens nyoppdagede skatter – samt forsterket søkelys på revisjonen av den klassiske musikken. Programledere: Halfdan Bleken, Eystein Sandvik, Torun Kirby Torbo.

Klar en klassiker (reprise)