NRK Meny
Normal

Klarer ikke å tro

Jeg misunner kristne som tror på et evig liv, sier forfatteren Jon Michelet. Etter hjertesykdom og kreftdiagnose har han tenkt grundig gjennom sitt ateistiske livssyn.

Jon Michelet
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Ateisten som ikke klarer å tro
- Jeg greier ikke å tro på et evig liv. Jeg misunner kristne som har en slik overbevisning, sier forfatteren Jon Michelet. Etter en livstruende hjertesykdom og påfølgende kreftdiagnose har han tenkt grundig gjennom sitt ateistiske livssyn. Det har blitt til internett-boka ”Brev fra de troende”.

- Etter at jeg la boka ut på internett har jeg fått overraskende mange henvendelser fra kristne lesere. Til sammen dreier det seg om flere hundre håndskrevne brev og e-poster. Mange kristne skriver at de vil be for meg. Det gjør at jeg blir rørt. Man skal ha et hjerte av stein for ikke å la seg bevege av at en fremmed ber for seg, sier Jon Michelet.

Skrev nett-bok

Jon Michelet
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

I nett-boka ”Brev fra de troende” har Jon Michelet ransaket sin egen ateisme. Og han konkluderer med at han ikke klarer å tro på et evig liv.

– Det strider mot min fornuft å tro på et liv etter døden. Når jeg dør er det slutt. Punktum. Det kan føles tomt og ensomt å ha nådd en slik erkjennelse, men jeg prøver å være ærlig mot meg selv, sier sier Jon Michelet.

På lørdag er han gjest hos programleder Kjetil Lillesæter i Under samme himmel, et nytt radioprogram som speiler livssynsmangfoldet i Norge.

Hør: Under samme himmel 24.05.08 med Jon Michelet

---------------------------------------------------------------

Jathushiga Bridget Rajah
Foto: NRK

Ord for dagen er denne gang ved Jathushiga Bridget Rajah.

Hør: Ord for dagen 24.05.08 med Jathushiga Bridget Rajah

Under samme himmel, lørdag klokka 7.35 i NRK P 1 Radio.