NRK Meny
Normal

Klassisk for de brede lag

Jeg vil bringe klassisk musikk til et bredt publikum, sier den 28 år gamle mezzosopranen Katherine Jenkins, som nå kan undertegne den feteste platekontrakten i klassisk musikks historie med Warner Music.

Katherine Jenkins, mezzosopran
Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

Når hun nå skal lanseres i USA med seks album, får hun omkring seksti millioner kroner for det.

Hun kommer fra et kirkekor i Wales. Etter sangutdannelsen i London drev hun litt som sanglærer, men gjorde så mye av seg som modell for makeup og hårfrisyrer at hun ble kåret til Årets Ansikt i Wales.

Slo igjennom med Rossini

Da folk fra plateselskapet Universal hørte henne synge en Rossini-arie, tilbød de henne en millionkontrakt umiddelbart. Da hun var 23 år gammel fikk hun hadde den feiteste kontrakten som noensinne er gitt til en utøver innen sjangeren klassisk musikk i Storbritania .

Det er ingen tvil om at hun har et pent ansikt, som mange vet å verdsette, men hun har også en stemme som er vakker i det dypere register. Hun kan også gi operastemmene en karakter. Men hun lanseres samtidig med glatt akkompagnement, orkestre i hvit smoking med rød tverssoversløyfe, og framtredende harpe.

Musikk med botox

Så nå spørs det om hun er sterk nok i ønsket om å bringe klassisk musikk til de brede lag når hun lanseres i USA, slik at hennes åpenbare talenter ikke forsvinner i musikalsk makeup. Cd-en som lanseres i dag – ”Sacred Arias” – har nok botox allerede.