Julens brettspillguide

Julen er også høytid for brettspill. I samarbeid med Remo Rehder i brettspillguiden.no har vi valgt ut 9 spill som kan anbefales. Her er oversikten.

Brettspill-figurer
Foto: NRK

Barnespill

 

Jumbo Zoo

Jumbo Zoo

I en rekke spennende utfordringer samler du peanøtter til din sultne elefantunge. Gjett i hvilken hånd din motstander gjemmer peanøttene, finn raskt riktig kombinasjon av dyr og farge eller vær den første til å si ”tut” når en peanøtt vises på terningen. Men hold et våkent øye med dyrepasseren som forsøker å stjele dine verdifulle peanøtter.

Les mer: Brettspillguiden tester Jumbo Zoo

 

Spøkelsestrappen

Spøkelsestrappen

Et velfungerende brettspill for de yngre. Spillet har en fiffig mekanikk som utvikler hukommelsen hos spillerne. Hvis du ikke holder rede på hvilken drakt som skjuler din brikke risikerer du å hjelpe motstanderen til topps i den farlige trappen.

Les mer: Brettspillguiden tester Spøkelsestrappen

 

Cranium Cadoo

Cranium Cadoo

Cranium Cadoo er et spill hvor flere sider av barnas ferdigheter kommer frem. Det medfølger oppgavekort, modelleringsleire, blyant og blokk samt et par ”dekoderbriller”.

Les mer: Brettspillguiden tester Cranuim Cadoo

 

Familiespill

 

Ticket to Ride: Europe

Ticket to ride

Det populære brettspillet Ticket to Ride har fornyet reglene og kommer i en stilig Europa-versjon. Bygging av tunneler er den største nyvinningen. Spillerne scorer poeng ved å bygge jernbaneruter, nettverk og stasjoner. 


Les mer: Brettspillguiden tester Ticket to Ride

 

Khet

Khet

Science fiction blir fakta i det fasinerende og høyteknologisk brettspillet Khet, som inneholder en laser og egyptisk inspirerte brikker. For å slå ut motstanderens brikker må spillerne beregne laserstrålens bane. Det er ikke alltid like enkelt, fordi enkelte av brikkene er utstyrt med speil.

Les mer: Brettspillguiden tester Khet

 

Stormenes tid / Pillars of the Earth

Stormenes tid

I den engasjerende og rikt utstyrte brettspillversjon av Ken Folletts bestselgende roman blir historien levende samtidig som fantasien får vinger. Spillerne samarbeider om å oppføre katedralen i Kingsbridge. Underveis må de passe på å utnytte de mange mulighetene som byr seg.

Les mer: Brettspillguiden tester Stormenes tid

 

Selskapsspill

 

Quackle / Snorta

Quackle

En festlig spillopplevelse for alle som ikke er for selvhøytidelige. 
Utfordringen er å lage den riktige dyrelyden til riktig tidspunkt. De påkostede og muntre spillebrikkene gir spillet en ekstra positiv dimensjon.

Les mer: Brettspillguiden tester Quackle

 

Ordskifte

Ordskifte

Det er lov å stjele i Ordskifte! Og det er helt nødvendig å være kreativ. Klokka tikker og går, så her er det om å gjøre å være kreativ og se muligheter raskt. Du kan legge til bokstaver, stokke om på ord og bruke jokeren for å erstatte bokstaver. Husk: Jo lengre ord, jo vanskeligere er det å stjele dem.

Les mer: Bretspillguiden tester Ordskifte

 

20 Spørsmål

20 Spørsmål
Foto: Nils Hakon Nordberg

Brettspillversjonen av det populære programmet 20 Spørsmål setter assosiasjonsevnen på en givende prøve. For å vinne trenger man ikke å være flink til huske fakta, det holder å være god til å tenke og assosiere. De nølende svarene fra programlederen på radio er erstattet med finurlige hint.

Les mer: Brettspillguiden tester 20 Spørsmål

 

Se også: Nett-TV: Brettspill til jul?

 

Remo Rehder - Brettspillguiden

Remo Rehder fra brettspillguiden.no anbefaler spill for hele familien

Foto: Nils Håkon Nordberg