Jon Michelet snakker ut om døden

Jon Michelet snakker ut om sitt forhold til døden når han er gjest i programposten ” Under samme himmel” i NRK P1 lørdag morgen.

Jon Michelet

Når jeg dør er det slutt. Punktum. Jeg tror ikke på noe evig liv, sier Jon Michelet i 'Under samme himmel' lørdag morgen.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Det strider mot min fornuft å tro på et liv etter døden. Når jeg dør er det slutt. Punktum. Det kan føles tomt og ensomt å ha nådd en slik erkjennelse, men jeg prøver å være ærlig mot meg selv, sier Jon Michelet.

Tror ikke på evig liv

I programmet forteller han at ikke greier å tro på et evig liv. - Jeg misunner kristne som har en slik overbevisning, sier Jon Michelet. Etter en livstruende hjertesykdom og påfølgende kreftdiagnose har han tenkt grundig gjennom sitt ateistiske livssyn. Det har blitt til internett-boka ”Brev fra de troende”.

Brev fra kristne

- Etter at jeg la boka ut på internett har jeg fått overraskende mange henvendelser fra kristne lesere. Til sammen dreier det seg om flere hundre håndskrevne brev og e-poster. Mange kristne skriver at de vil be for meg. Det gjør at jeg blir rørt. Man skal ha et hjerte av stein for ikke å la seg bevege av at en fremmed ber for seg, sier Jon Michelet.

NRK P1 lørdag 24. mai kl 07.35 Under samme himmel - Gjest: Jon Michelet.