NRK Meny
Normal

Jon Michelet deler minner

Forfatter, journalist, politiker, sjømann, redaktør, bryggearbeider, forlagsmedarbeider; Jon Michelet har opptrådt i radioen ved flere anledninger.

Jon Michelet

Jon Michelet mimrer i 'Dette vil jeg dele'.

Foto: Berit Roald / SCANPIX

Jon Michelet har vært en aktiv mann med en fot godt plantet på venstresida. Selv om reising til fjerne verdensdeler og sjømannslivet var tiltrekkende, klarte en fornuftig mor å overtale en ung Michelet om å søke journaliststudiet, det har han nok ikke angret på.

I "Dette vil jeg dele..." forteller han om alt fra sitt politiske engasjement med deltakelse i både Havnebryggestreiken i 1977 og Alta-aksjonen i 1980, til sitt lidenskaplige forhold til særlig brasiliansk fotball. Han var selv tilstede i Marseille da Rekdal fikk ballen i mål bare minutter før dommeren blåste i fløyta og Norge slo Brasil 2-1 under VM i 1998.

Michelets forfatterskap strekker seg fra kriminalromaner til bøker om norsk sjøfart.

"Hos meg ligger det ofte et budskap under, om å ta de svakestes parti i verden, om å kjempe for rettferdighet mot imperialisme og krig.
God litteratur skal jo ikke være kjedelig. God litteratur skal på en eller annen måte pirre. Man skal ikke skamme seg for å underholde sitt publikum. Publikum vil ha gode historier, men de vil også ha galskap, humor og ville stunts, " sier Michelet.

Programmet sendes på NRK Gull mandag 3. oktober.