NRK Meny
Normal

Irriterte kvinner

Kvinnelige ledere lar seg lettere irritere enn menn. Det mener kveldsåpents mannspanel.

Irritert kvinne
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Si din mening her!

 

Det blåser på toppene. På kort tid har to kvinnelige toppledere gått av etter beskyldninger om mobbing. Først Gerd-Liv Valla, deretter Enovasjef Eli Arnstad. Kveldsåpents mannspanel benytter anledningen til å diskutere kvinnelige sjefer. Hør debatten her!

Irritasjon skaper misforståelser

- Jeg tror kvinner har lettere for å vise irritasjon ovenfor sine underordnede, sier Arnulf Kolstad.

Når en leder uttrykker irritasjon, kan det oppstå misforståelser mellom leder og ansatt. Mannspanelet forsøker å forklare hvorfor det nettopp er kvinnelige ledere som har havnet i konflikter for åpen scene.

- Kanskje kvinnelige ledere må ta ekstra hardt i for å vise at de er dyktige og flinke nok, spekulerer Kolstad.

Klaus Joacim Sonstad
Foto: May Reppen-Gjelseth / NRK

- Jeg har veldig god erfaring med kvinnelige ledere. Men jeg er jo mann så det kan hende hun forholder seg forskjellig til meg enn til en kvinne, sier Klaus Sonstad.

Mobbekultur blant jentene

Mannspanelet tror kvinner lærer mer av mobbekulturen allerede som barn. Mens menn er mer fysiske, kan jenter være mer ufine og ekskluderende.Kanskje tar kvinnene med seg dette mønsteret inn i arbeidslivet.

- Hvis jeg syns du har en stygg skjorte så sier jeg det til deg. En jente kan si at skjorta er pen på en måte sånn at du skjønner at hun ikke mener det, sier Sveinung Sundli.

Dyktige ledere

Sveinung Sundli
Foto: May Reppen-Gjelseth / NRK

Likevel understreker panelet at det finnes svært mange dyktige kvinnelige ledere.- Godt lederskap handler absolutt ikke om kjønn, sier Sundli og skryter av sine kvinnelige ledere. Til syvende og sist er det snakk om menneskelige og individuelle kvalifikasjoner.

- Jeg tror det er vanskelig å være leder, og skjønner ikke at noen vil utsette seg for det, sier Sonstad.

- Ja, jeg har stort sett bare hatt dårlige leder uansett kjønn, ler Kolstad.

Si din mening her!