Ting som ikke er så tøft som folk sier

Det er ikke alt som er så tøft som de skal ha det til. Vi har topp 10-listen.

Jens Stoltenberg med sykkelhjelm
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

10 ting som ikke er så tøffe som de skal ha det til

Alle som har sett bilder av seg selv fra 80-tallet vet hva vi snakker om: Du går rundt og tror du ser skikkelig tøff ut, men i virkeligheten ser det ut som du har blitt tvangsklippet og kledd opp som en narkis. Og den eneste grunnen til at du smiler, er at du er dopa ned på Rick Astley-musikk. Du skulle aldri ha trodd på det med at det var så tøft med Ball-gensere og seilersko.

Og se på deg selv: Hvor tøff er du i dag? Sikker på at du ikke er lurt igjen? Til almen opplysning, og fordi du aldri kan være helt sikker, presenterer vi 10 viktige ting som ikke er så tøffe som de skal ha det til.

Jens Stoltenberg med sykkelhjelm

Hjelm er smart, ikke tøft. To forskjellige ting.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

10. Hjelm

Uansett hvor mange ganger barneskolelæreren vår sa at hjelm var tøft, ble det bare som når Dagbladet påstår de har Dagbladets sterke meninger : Hun hadde ingenting å bakke det opp med, men tenkte at hvis hun sa det mange nok ganger ville i hvert fall noen tro på det.

9. Narkotika

Hvor ble det av de tøffe gutta som røyket hasj i friminuttene? Åja, nettopp . Tøft.

8. Coca cola zero

Coca cola ville selge light-brus til gutter, og da måtte den være tøff, så tøff som en actionfilm. Med eksplosjoner. Og damer. Og barka menn, og... ja, bare se selv:

Men seriøst: Det er en brus. Uten sukker. På tøffhetsskalaen når den omtrent like høyt som Pommac .

7. Livet til en fattig kunstner

Ah, bohemens frie liv - uberørt av samfunnets lover, normer og penger. Noe for deg? Neppe. For selv om det en sjelden gang hender at en fattig kunstner blir anerkjent, og til og med ender opp med en nesten brukbar årslønn, vil de aller fleste bare gå lei av mugglukten de er omgitt av og få seg en jobb i stedet.

6. Helvete

Buddhistenes helvete

Døllere enn harper

Foto: Wikimedia commons

Nå kan standardvariantene av himmelen (dvs. de hvor det ikke står 70 jomfruer og venter når du kommer frem) virke litt kjedelige. Ikke et stygt ord om harpespilling, men det er liksom ikke vår greie.

Allikevel er ikke helvete et alternativ. Dessverre. For der er det sinnssykt mye verre . Religion - det er som å være på en restaurant hvor de bare har broccoli på menyen, og hvis du nekter å spise må du slikke ren dassen deres resten av livet.

5. Toget

Folk snakker om å være "tøffere enn toget" som om det skulle være noe å skryte av. Men det er jo lett. I hvert fall hvis det er NSB det er snakk om.

4. Spionasje

Nei, virkelighetens spioner går ikke rundt i smoking og skyter menn så de kan ta damene deres . De sitter og leser gjennom alle de dølle epostene hvor du har feilstavet "terrorist", eller lytter til de usammenhengende samtalene fulle arabere har etter midnatt. På et kontor, bak tykke vegger. Og uten en sexy sekretær.

3. Livet som kjendis

Mange har lyst til å bli kjendis. Men sjelden fordi de virkelig vil at fotografer skal klatre i trærne utenfor soverommet deres for å få bildene sine, eller fordi de ønsker seg gale fans som følger dem overalt. Eller fordi de vil ende opp på denne listen .

2. Å være rik

Du tenker kanskje at du skulle fått til mye tøft hvis du hadde masse penger, men det er bare noe MTV vil at du skal tro. For det er ikke så fett , viser det seg.

1. Krig

Dette burde jo være åpenbart for enhver som har over 80 i IQ, men vi tar det med allikevel. Det gir oss i hvert fall en grunn til å vise deg det kanskje groveste eksempelet vi kjenner til av falsk reklame: