Slik skulker du jobben om sommeren

Det er sommer og varmt, og livet er herlig. Eller, det ville det vært, om ikke du måtte være på jobb. Her er de beste måtene å skulke unna på.

Mann på svaberg
Foto: colourbox.com / colourbox.com

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De beste måtene å skulke jobb på i sommervarmen

Vi lever i et kaldt og mørkt land det meste av årene, og det er bare naturlig at vi er villig til å ofre nær sagt hva som helst for å komme oss ut og nyte de få timene med sol og varmt vi får. Er det rart vi føler oss henvist til en av de indre sirklene i helvete når det kommer en uinteressant jobb i veien for vår sjeldent velfortjente nytelse?

Sommer

Vil du ikke heller være her?

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

For uansett hva sjefen din sier: Å gå på jobb i disse dagene er ikke et alternativ. Imidlertid er fem ukers ferie ikke mer enn du trenger før påske, og med din "sykdoms"-historie vil enda en sykedag være oppsigelsesgrunn. Så hva gjør man?

Ikke i jobb ennå? Her er listen over studentenes unnskyldninger for unnasluntring.

10. Gå på et "møte"

Rent generelt er dette vårt beste tips til alle som ikke liker å jobbe. Og om møtet ikke egentlig er med noen andre enn deg selv, spiller strengt tatt liten rolle. Det resulterer uansett bare i at arbeid blir utsatt. Men det har den fordelen at du selv bestemmer hvor det skal holdes.

9. Hold pulten din rotete

Det største hinderet i veien for den velfortjente fridagen din er de moralistiske angiver-kollegene dine. Passer du på å rote litt godt til på pulten før du går, ser det for det første ut som du er midt i en jobb. Dernest gir det moralistene noe annet å pukke på - nemlig at du aldri rydder pulten.

8. Fortell historier om hvor mye du vanligvis jobber

Splitt og hersk: Bli venner med moralistene, de andre unnasluntrerne tåler du å ha som fiender.

7. Gi vage beskjeder

Å snakke uklart er en undervurdert kvalifikasjon for arbeidslivet. Om du klarer å mumle en kort beskjed idet du hastig forlater kontorpulten din, er det normalt nok til å unnskylde deg ut dagen. Kollegene bryr seg tross alt ikke egentlig om privatlivet ditt.

NB: Husk at de andre på jobben også leser Facebook i arbeidstiden! Det vil hjelpe kraftig på saken din om du oppdaterer Facebook-statusen din i tilsvarende vage vendinger mens du er fraværende.

6. Autosend en epost midt på natten

Sett en epost til å sendes automatisk på et tidspunkt som 04:31 (siden medarbeiderne dine er for tette til å bli mistenkelig over noe annet enn runde tidspunkter), legg ved et gammelt vedlegg med nytt navn (de leser det ikke denne gangen heller), og bli hjemme. I dette tilfellet vil fraværet ditt bare forsterke effekten: Hver gang noen ser på den tomme plassen din, vil de tenke på hvor lenge du jobbet natten før.

5. Få noen til å ringe

Det er bare så mange ganger du kan hevde at bestemoren din er blitt overkjørt av toget. Men selv gamle unnskyldniger blir som nye om du reagerer hurtig på en "sjokkerende" telefon. Få en kamerat som allerede sitter ute i solen til å ringe og presentere seg som Legevakten, eller noe tilsvarende. Bare fantasien setter grenser.

Tips til deg som ikke har venner: Mange store firmaer har automatiserte tilbakeringinger! Slå opp nummeret til en gjennomsnittlig bredbåndsleverandør, legg igjen ditt direktenummer og vent en halvtime på å bli "sjokkert". Bonus: Skap ringvirkninger av bortkastet arbeidstid hos eksternt firma.

4. Kom på jobb en dag du er syk

Det virker kanskje unødig å komme på jobb selv når du har legitimt fravær, men en gang i blant er det veldig nyttig. Lid stille og med verdighet (her hjelper det med en bråkete sykdom, som for eksempel kikhoste), og du vil aldri igjen mistenkes for å skofte.

3. Snakk kritisk om folk som skulker jobb om sommeren

Angrep er det beste forsvar, og enkle triks er ofte de beste. Gjør det til en vane å moralisere over slappe kolleger - ingen vil kritisere deg for noe, i frykt for å få ditt søkelys på seg.

2. Kall inn til møte

For gamblerne blant oss: Kall inn, på kort varsel, til et møte du er rimelig sikker på at ingen kan komme på. De kommer til å unnskylde seg hele neste uke, mens du selv slipper helt unna.

1. Én dag tenker ingen over

Om alt annet feiler: Bare bli hjemme og lat som ingenting. Folk vil bare tenke at du tar ut en feriedag, eller har en annen legitim grunn.

For helgardering, la en jakke henge over stolen din. Om noen vet at du skulle vært på jobb, vil de bare tenke at du er rett rundt hjørnet. Og jakken trenger du jo ikke i sommervarmen allikevel.