NRK Meny
Normal

Nyttårsforsettene du kommer til å holde

Det er gått to uker, og de fleste av dere har allerede brutt nyttårsforsettene deres. Vi har kåret ti nyttårsforsetter dere garantert vil holde!

Sigarettrøykende mann
Foto: Bjørnflaten, Thomas / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

10 nyttårsforsetter du helt sikkert kommer til å holde

Enten det var røyken du endelig tok i helgen, slankeplanen som gikk til helvete eller treningen du droppet i går - sjansen for at du allerede har brutt nyttårsforsettene dine er stor. Faktisk vil hele 98% av dere, ifølge forskning vi nettopp gjorde selv, allerede ha feilet fullstendig i å overholde ett eneste godt forsett for det nye året. Og det er deres egen skyld, som laget så dårlige forsetter.

Faktisk er det veldig, veldig enkelt å lage nyttårsforsetter som garantert vil holde året gjennom. Det er bare et spørsmål om å formulere seg riktig. Her er våre kandidater til de beste nyttårforsettene du faktisk vil holde - hjelp oss å kåre den endelige topp 10-listen!

10. La bilen stå

Nedsnødd bil

Lett forsett: I dag lar du den stå

Foto: Berg-Rusten, Ole / SCANPIX

Hovedproblemet med de fleste nyttårsforsetter er at det skal så lite til å bryte dem. Det vanlige "Slutte å røyke", for eksempel: Bare én liten sigg og det er gjort. Om du velger noe litt mindre bastant, er saken en helt annen. Sier du til dine venner at du vil la bilen stå i det nye året, for eksempel, får du applaus. Og ingen kan ta deg om du kjører til jobb 364 ganger i året - du lot i det minste bilen stå den siste dagen (da den var til reparasjon, men allikevel).

9. Spise grønnsaker

Nei, du skal ikke bli vegetarianer. Bare spise grønnsaker, som er noe helt annet. Fordi alles mødre maste om dette da de var små, regnes grønnsaker merkelig nok som den riktigste maten. Og selv om de har ftatt ut paprikaen av Grandiosa , så skal du være flink om du går et helt år uten grønt i kosten.

8. Bruke tid sammen med andre

Bare husk at du ikke skal gjøre det klart hvem du vil henge med!

(Foreslått av Tom Bombadill)

7. Bli et bedre menneske

Det er åpenbart at ingen kan kritisere dette forsettet. og vi vet alle at du trenger det. Samtidig er det så vagt at nesten alt teller som oppfyllelse - for husk, når året går mot slutten er det du som definerer "bedre".

6. Lære noe nytt

Bare ikke bry deg om hvorvidt det er et nytt tippesystem, en ny detalj i reglene for alkoholkvoten eller et universitetskurs. Om du ikke er i koma, lærer du noe nytt også i 2009.

5. Holde deg orientert i verden

Rundt en million nordmenn ser Dagsrevyen hver dag. Iblant er du en av dem. Snakk om det du gjør, og ikke det du ikke gjør, så er forsettet ditt i boks.

4. Være høflig mot dine medmennesker

Vel er du en frekk faen, men en gang eller to i løpet av et år skal vel du også klare å oppføre deg osm folk.

3. Ikke forbruke mer enn nødvendig

Men det som er "nødvendig" for deg, kan du selvsagt forsyne deg fritt av.

2. Tenke på miljøet

Det er lett å tenke, og uansett kan ingen ta deg på det.

1. Sette av tid til deg selv

Vær så god, vær ego. Det klarer du fint uansett.