Normal

Hva har Jesus til felles med en liten, gul kylling?

Det er to ting som mer enn noe annet står for påske: Jesus Kristus og små, gule kyllinger. De to virker kanskje svært ulike, men vår gravende journalistikk viser at de faktisk har ganske mye til felles.

Jesus og en liten, gul kylling
Foto: El Greco / Scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ting Jesus Kristus har til felles med en liten, gul kylling

Det kan virke forvirrende: Her har vi en årlig høytid, hvor alle har fri og feirer, og så klarer vi likeom ikke å bli enig om hvorfor. Er det fordi Jesus døde på korset, eller er det fordi det blir klekket en masse søte, små kyllinger? Den stadige insisteringen på at begge er påskens sentrale punkt kan virke motsigelsesfull. Hvordan kan vi forene to så forskjellige symboler? Hva er fellesnevneren i at frelseren døde på korset og søte, små, gule kyllinger rett ut av egget?

Etter en samvittighetsfull undersøkelse har vi imidlertid funnet en god del viktige ting de to har felles. Dermed kan vi her presentere topp 10-listen over ting Jesus og en liten, gul kylling har felles.

10. Begge har kommet seg ut av et hardt, trangt rom helt selv

Jesus-marsipan

Det hører påsken til

Foto: Fotofikling Alltid Moro, originalfoto Scanpix

Mens Jesus ble slengt inn i en stengrav, og kom seg ut av den uten hjelp, må påskekyllingen hakke seg ut av sitt eget lille egg. Uten annet verktøy enn sitt eget lille nebb.

9. Fedrene deres stakk av før de ble født

Riktignok er gud uendelig god, men han hadde tydeligvis ikke tid til å bli igjen etter unnfangelsen og være et godt, mannlig forbilde for sønnen sin. Han hadde vel så mange å være far for at det ble litt lite tid igjen. Og det samme gjeder kyllingene som fødes i disse dager - den eneste hanen i flokken er så opptatt med å bli faren til stadig flere små kyllinger at det ikke blir tid igjen til hvert enkelt avkom.

8. Ingen av dem passer særlig godt i et påskeegg

Vi ser for oss at det måtte blitt veldig trangt (om du da ikke hadde et kjempeegg), og med tiden ganske ekkelt.

7. Begge har latinske navn

Henholdsvis gallus domesticus og Jesus Kristus.

6. Ingen av dem driver med pengeveksling

Jesus er verdensberømt for å ha hatt motvilje mot folk som vekslet penger , mens en liten, gul kylling jo ikke en gang har lommebok - langt mindre vekslepenger.

5. Begge gjør en dårlig drink med gin

Vi holder oss til tonic her, takk.

4. De ville vært utrolig kjedelige TV-programledere

Én ville bare snakket om religiøse spørsmål, mens den andre bare ville kaklet uforståelig i vei. Vi vet ikke hva som er verst.

3. Begge kan gå på vannet

Jesus - like mirakuløs som et gjennomsnittlig fjærkre.

2. Begge mister livet for andres skyld

Både Jesus og kyllingen har korte liv, men får til gjengjeld gleden av å glede andre ( den eneste glede ) med sin død - enten det er som frelser eller som deilig mat på bordet.

1. De kan ikke gjøre noe virkelig galt

Jesus var jo som kjent uendelig god. Og alle kan se at en liten, gul kylling ikke er i stand til å gjøre noe vondt mot noen.