Hopp til innhold

Change has come to Løvebakken

Sjelden har politikk favnet bredere i befolkningen. Sjelden har rufsete parlamentarisme vekket varmere følelser. Noen bad oss oppsummere høstens viktigste politiske debatt. Vi svarte ”Yes, we can!” Og her ser du høydepunktene i komprimert form.

Delte meninger om det meste...

-Kan vi ta oss fri nå? Nei! Joa...

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Den delte verdens befolkning i “de røde” og “de blå”, den bød på intens spenning, infam skittkasting og parodier på folk nordfra. Høstens viktigste politiske ordskifte inneholdt alt dette og mer til og da faller det naturlig å forsøke å sammenfatte disse historiske begivenhetene i en parlamentarisk fruktkurv av et TV-program. ”Det Beste Fra Løvebakken”.

Satte søkelys

”Jeg er stolt over det vi har oppnådd” hevder Kari Slaatsveen fra Rødt Parti (RP). ”Vi fikk satt søkelyset på viktige saker, saker som helse, eldre, skole og jazzmusikk” Pernille Sørensen (RP) og Kim Haugen (RP) er enige. ”Vår erfaring er at når man får satt søkelyset på ting så ordner det seg av seg selv” påpeker Haugen. ”Helt enig. Når brødristeren min røk her forleden så lyste jeg bare på den med en litt sterk lommelykt” utdyper Sørensen.

-Var det et utslipp, eller..?

-Sett søkelys på det, så årnær det seg!

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Vant

Det Blå Partiet er også fornøyde med sin innsats. ”Ja, vi føler vel at vi vant” smiler Espen Beranek Holm (DBP) ”Og det gjør vi jo som regel” bekrefter Jan Paul Brekke (DBP) og Helén Vikstvedt (DBP). ”Og heri ligger gleden ved å være født på solsiden, med en sølvskje i munnen og en i rævva” stråler Vikstvedt. ”Vi slipper på en måte å forholde oss til at Rødt Parti vant avstemningen ved et par tilfeller” forklarer hun. ”Det er fordelen med å ha formuen sin trygt plassert på De Nederlandske Antiller, det spiller på en måte ingen rolle hva slags kokkobananas skatteregime vi har her hjemme”.

Dårlig timing? Neida.

-Fifth Avenue bør du sjekke ut, altså...

-Vi vant!

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Norges mest folkekjære politikere tar nå et års hvilepause. ”Og det er velfortjent” hevder Brekke. På spørsmål om det er antydninger til dårlig timing og ubetenksomhet heftet ved det å ta seg fri akkurat i et valgår blir vi møtt med et likegyldig skuldertrekk. ”Vi spurte oss selv; kan vi ta fri nå som det er valg, da? Og vi svarte ”Yes, we can!”

SE DENNE FRUKTKURVEN AV ET SAMMENKLIPPET PROGRAM I NRK NETT-TV: Det Beste fra Løvebakken