NRK Meny
Normal

10 grunner til å sluntre unna studiene

I disse dager starter semesteret for norske studenter. Men som vi alle vet, vil det ennå gå lang tid før blomsten av norsk ungdom begynner å fylle opp lesesalen. Hvorfor sluntrer de unna? Bli med og kåre de ti beste grunnene!

Ensom student på forelesning
Foto: ROUX PATRICK / PHOTOPQR/LE DAUPHINE LIBERE

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De beste grunnene til å sluntre unna studiene

Norske studenter er en arbeidsom gjeng. I hvert fall i måneden før eksamen. Mens de venter på skippertakstiden er de fullt opptatt med å finne unnskyldninger for å holde på med andre ting. Her er våre kandidater til de beste grunnene til å sluntre unna studiene - bli med og kåre den definitive topp 10-listen!

10. Semesterstartfest

Ingen kan vel nekte deg å være med på semesterstartfesten. Man skal jo ha det litt moro også! Og er det din skyld at semesterstartfesten varer i en drøy uke?

Bakrus

- Jeg skal lese en annen dag, jeg lover!

Foto: www.colourbox.com

9. Bakrus

Det er bare ikke alle dager det er mulig å få noe gjort. Og hva så om det er selvforskyldt? Du kan ta det igjen senere. Til helgen, for eksempel. Om det ikke kommer en fest i veien, da, selvsagt.

8. MacGyver

...eller et annet TV-program du bare få med deg. Som tilfeldigvis sendes kl. 14.00. Det varer jo bare en halvtime, og det har du vel tid til..?

(Sendt inn av Mathias)

7. Det er så lenge til eksamen

Det er god tid til å ta igjen det tapte, så tap det like gjerne med en gang! Pensum er da ikke så stort? Er det noen som har sjekket?

6. Det er så fint vær

Det blir nok dårlig vær utover høsten, man må nyte solen mens man kan!

Studenter på strandfest

Det er helt greit, det er jo fredag

Foto: ROBERTO SCHMIDT / AFP

5. Husarbeid

Det er utrolig hvor påtrengende nødvendig husarbeidet kan bli når en kjedelig bok ligger på pulten. Er ikke vinduene veldig skitne nå, eller gulvet noen hakk for støvete? Vil du ikke lese bedre i renere omgivelser? Joda, helt sikkert!

(Sendt inn av Heldigvis Ferdig)

4. Bolignød

Studenthybler er knapt å få lenger, og det frie markedet er bare å glemme. Og verken overnattinger på venners sofaer eller timeslange pendleturer gir optimale studieforhold.

3. Alle andre gjør det

Når karakterene gis etter normalsfordelingskurven, trenger du ikke egentlig være flink for å stå på eksamen. Bare cirka like flink som de andre. Og når alle de andre sluntrer unna, så kan vel du og?

2. Det er fredag

Det er greit å gå litt tidlig på fredager. Du trenger jo å slappe av. Det er faktisk nesten så du kan slippe å begynne i det hele tatt, for tenk så utvhilt du blir på mandag da!

1. Lånekassen

Statens lånekasse for utdanning er alle studenters slemme tante. Enten man bruker hele formiddagen på å komme gjennom på telefonen, eller den tvinger deg til å bruke halve dagen din på å jobbe ved siden av studiene, er den ansvarlig for utallige amputerte studier og eksamensstryk. Noe som kanskje virker litt strengt mot den ene instansen i verden som gir studentene stipendpenger og lån uten sikkerhet. Men hvorfor skulle verden være rettferdig?