De ekleste smakstilsetningene i øl

Hvor vondt går det an å gjøre øl? Med lesernes hjelp har vi kåret de ti verste måtene å ødelegge en drikk de fleste liker som den er.

Kaffe, øl og kaffeøl
Foto: Scanpix/Alltid Moro

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De ekleste smakstilsetningene i øl

Da menneskene først produserte øl, for ca. 8000 år siden, skulle man tro at skaperne av nyvinningen var fornøyd: Her hadde man funnet frem til en drikk de aller fleste likte, bare den var passe kald! Dette faktum har imidlertid ikke stoppet utallige forsøk på å "forbedre" resultatet.

10. Appelsin-øl

Frokost er frokost og fest er fest. Vi foretrekker å holde de to fra hverandre. Og om du av en eller annen grunn har sølt appelsinjuice i ølet ditt, anbefaler vi at du heller ut alt sammen. Ikke at du tapper det på en ny flaske og selger det.

Nettsiden for Harvest Moon Pumpkin Ale

Gresskar-øl: Med et dårlig øl følger en dårlig nettside

Foto: Blue moon brewing company

9. Gresskar-øl

Merkelig nok finnes det en hel del produsenter av gresskar-øl - i USA er det tydeligvis vanlig til Halloween. Og selv om det er greit å ha tradisjoner, og ikke minst feiringer, er det ingen unnskyldning for å ødelegge øl. Det burde vel være åpenbart i seg selv, men vi understreker for sikkerhets skyld: At tradisjonen tilsier at du setter et uthult gresskar foran huset ditt betyr IKKE at du skal ha gresskarkjøttet oppi ølet ditt.

8. Kaktus-øl

Kaktus er en ubehagelig ting. Om du tar på det får du vondt, og vi mistenker at det gjelder både hodet og magen din hvis du drikker dette ølet .

7. Chili-øl

Noen må en gang ha drukket en øl og tenkt, "det var jo godt - det bare brant for lite i halsen!" Noe som nok en gang beviser at verden er full av idioter. Vi antar det betyr at ølet deres er like dårlig som denne lille tegnefilmen de har laget om det, og råder alle sterkt til å unngå det.

6. Kaffe-øl

Kaffe, øl og kaffeøl

Kaffe? Bra. Øl? Bra. Kaffe-øl? Dårlig ide.

Foto: Scanpix/Alltid Moro

Er det for de veldig, veldig late, eller for de som bare ikke kan bestemme seg? Eller for de med avsvidde smaksløker? Mens mange drikker både øl og kaffe, er det noen som absolutt må blande . Resten av oss lærte allerede i barndommen, alene på kjøkkenet etter skoletid, at to gode ting ikke nødvendigvis gir en god blanding. Her er et tips: Bestill en øl og en kopp kaffe hver for seg! Smaker bedre, og har akkurat samme virkning.

5. Ginseng og guarana-øl

For de som insisterer på at alt skal blandes, og i tillegg har bestemt seg for at kaffe er usunt finnes øl med ginseng og guarana . Det skal visstnok holde deg våken, siden guarana inneholder koffein. Men om du føler et behov for å prøve dette ølet foreslår vi at du heller går og legger deg. Det kan være lurt å sove på det.

4. Steinbier (steinøl)

Et brygg der fulle tyskere rett og slett har mista (kasta) glødende steiner oppi bryggepannen. Øl med steinsmak må være noe for villmarksentusiastene i beste fall, for nisser og dverger i verste fall... (Innsendt av Trond)

3. Rauchbier (røkøl)

Beskrives av våre innsendere som "Blanding av røykt skinke kjørt igjennom mixmaster sammen med øl." og "Ukegammelt askebegerinnhold toppes med vann tilsatt korn, humle og gjær, ristes godt, siles og serveres."


2. Budweiser og saltet kamskjell-juice

En original kombinasjon som i USA selges ferdig blandet, og omtales som "The perfect mix". Men det er det definitivt ikke.(Innsendt av Marius)

1. Sneipbier og Snusøl

Ufrivillige tilsetninger er kanskje litt utenfor oppgaven, men siden det er såpass vanlig tar vi med følgende. Sneipbier: Øl med sneiper i forekommer på endel utesteder og der festligheter foregår. Snusøl: Ingenting slår en varm øl med to forkasta snuser oppi, spesielt når du kjenner klumpen reise sin gang gjennom halsen og nedover.

Om mulig enda særere varianter, blant annet kjøtt-øl for hunder, finner du på denne siden: Pizza-øl og andre snadderdrikker