NRK Meny
Normal

De dummeste spørsmålene folk stiller

Det finnes ingen dumme spørsmål, sier folk. Vi har listen som viser at de tar feil.

Kvinne stiller spørsmål
Foto: Sinar 2

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De dummeste spørsmålene folk bare MÅ stille

Det finnes ingen dumme spørsmål, bare dumme svar, sier folk. Men det er åpenbart ikke sant. Den eneste grunnen til at man sier det er jo at noen har stilt et dumt spørsmål.

Men noen dumme spørsmål stiller i en særklasse, fordi vi hører dem så ofte. Folk klarer rett å slett ikke å la være å stille dem! Med lesernes hjelp har vi kåret den definitive topp 10-listen.

10. Kan jeg stille deg et spørsmål?

Hvorfor ikke bare si hva du lurer på med en gang? Hvis det var sånn at vi alltid måtte stille et spørsmål før vi fikk stille et spørsmål, så hadde vi tross alt aldri kommet i gang.

9. Slo du deg?

Når man ligger på isen med armer og ben plassert utover på en måte man ikke visste var mulig og lurer på om man noensinne vil kunne reise seg, trenger man ikke at noen spør om man har slått seg. Man trenger folk med omløp nok til å ringe ambulansen

(Forteslått av Dante og Silje)

8. Hva føler du nå?

Louis Armstrong spiller trompet

Hva føler han NÅ?

Foto: Børretzen, Sverre A. / SCANPIX

Joda, vi føler med sportsreporterne iblant. De har hele dager med sendetid, og må fylle dem opp med tomprat. Men allikevel, noe bedre enn "Hva føler du nå?" burde de komme opp med. De intervjuer tross alt mennesker som nettopp har oppnådd sitt livs største mål.

Louis Armstrong sa det vel best : Om du trenger å spørre, vil du aldri få vite det.

7. Lover du å ikke bli sint?

Et dumt spørsmål, stilt av folk som har gjort noe dumt. Og som er helt poengløst. Folks umiddelbare følelsesmessige reaksjoner kan ikke loves vekk. Like lite som det som man kan gi noen alt for lite klær, sette dem ut i kulden og be dem love å ikke bli kalde.

(Foreslått av Mashlash)

6. Skal jeg fortelle deg en hemmelighet?

En hemmelighet er per definisjon noe du ikke forteller. Det slutter å være en hemmelighet når du forteller hva det er. Og særlig om du skriver det ned og publiserer det, selvsagt, selv om ikke alle riktig har fått det med seg .

5. Skal jeg ta med en øl til deg?

Selvsagt skal du det, der jo din tur! Du spør bare fordi du er en gjerrig jævel som tviholder på alle tenkelige muligheter til å spare en femtilapp. Svin.

4. Sover du?

Enten kan det vente til i morgen, eller så får du vekke folk på ordentlig. Halvveis går ikke.

(Foreslått av diverse)

3. Er dette pensum?

Sjansene er forholdsvis gode for at du lærer mer av å følge med i timen enn av å stoppe undervisningen med dette spørsmålet. Om du ikke er stokk dum og ikke klarer å følge med, i hvilket tilfelle du nok heller stiller dette dumme spørsmålet. Så får i hvert fall ikke de andre noen fordeler du ikke har selv.

Kvinne veier seg

Gravid eller bare litt overvektig? Jo, det skader å spørre.

Foto: Colourbox

2. Er du gravid?

Ikke et dumt spørsmål fordi svaret nødvendigvis er åpenbart, men fordi du alltid bør late som om det er det. Medmindre du har en personlig preferanse for plutselig fysisk smerte.

1. Er det deg?

Selv om du er overrasket over å møte noen, og selv om det er lenge siden du så dem, er det lite å hente på å spørre om de er seg selv. Det er de, nemlig. Uansett.

(Foreslått av diverse)