Hopp til innhold

De aller styggeste nettsidene

Internettet er stort, og det er ikke lett å lage verdens styggeste nettsider. Vi kårer de 10 som faktisk har klart det.

Stygge nettsider

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De styggeste nettsidene vi har sett

Noen bruker mye tid på nettsidene sine, og gir seg ikke før de ser fine ut. Andre bryr seg ikke like mye, og ender opp med sider som er mindre bra. Og så er det noen som legger inn masse arbeid - og ender opp med det aller styggeste nettet har å by på. Denne listen handler om den siste typen.

Yvette's
Foto: Faksimile av yvettesbridalformal.com

10. Yvette's

Yvette's selger brudekjoler. Tror vi. Eller så driver de med noe helt annet. Det er ikke helt lett å vite hvor man skal begynne å lese på denne siden, men man vet fort når man skal slutte.

Se siden: yvettesbridalformal.com

9. Goosemonger

Goosemongers MySpace-side
Foto: Faksimile fra www.myspace.com/goosemonger

Stygge MySpace-sider er en egen kategori av forjævlighet, akkurat slik pene MySpace sider, vel, ikke er en kategori av noe som helst. En liten runde rundt der i strøket, og man blir plutselig glad for at Facebook finnes. Uansett, en mann som virkelig har klart å utnytte MySpace sitt potensiale for stygghet kaller seg Goosemonger.
Og er glad i amerikansk fotball.

Se siden: www.myspace.com/goosemonger

Clarence William Page sin nettside
Foto: Faksimile av discussiontopics.org/

8. Clarence William Page

Han kaller seg biskop, men vi tillater oss å tvile på at Clarence William Page virkelig er kommet så høyt opp i det kirkelige hierarkiet. Nøyaktig hvor stygg siden hans er, varierer med nettleseren du bruker - etter litt testing anbefaler vi Firefox, men den er noe av en opplevelse i andre også.

Se siden: discussiontopics.org

7. Party Tent City

Party Tent City
Foto: Faksimile fra partytentcity.com

Nå er ikke vi eksperter på design, men det foresvever oss at fersken ikke er den beste fargen for en nettside. Det er egentlig bare den beste fargen for en fersken. Allikevel, det er vanskelig å hate noe som helst når det heter "Party Tent City". Vi vet ikke hvorfor, navnet bare gjør oss glad.

Se siden: partytentcity.com

Kjøp fra Frithjof Arngren
Foto: Faksimile av arngren.net

6. Frithjof Anrgren

På åttitallet var Frithjof Arngren kongen av norske postkasser med sin postordrekatalog, der han solgte usannsynlige produkter (hva med en flyvende bil?) for priser som slutter på 99,-. Nå er hele katalogen hans lagt på nett - inkludert designet.

bee bee designs
Foto: Faksimile av beebeedesigns.com

Se siden: arngren.net

5. bee bee designs

Ja, siden er schtøgg. Men vent til du ser introen deres! Den er alle stygge websiders svar på Star Wars.

Se siden: beebeedesigns.com

Byen Arcade sin nettside
Foto: Faksimile fra villageofarcade.org

4. Landsbyen Arcade

De flinke menneskene i den lille byen Arcade i USA har laget seg en nettside. Eller, vi gjetter på at det var sønnen til en i bystyret som gjorde det. Som var 12. Og tilbakestående. Og veldig, veldig glad i tog.

Se siden: villageofarcade.org

Stig Amadeus de Langes nettside
Foto: Faksimile av home.online.no/~s-de-la/hjemmeside.htm

3. Stig Amadeus de Lange

Han har sin egen religion, sin egen vitenskap, drøssevis av Facebook-venner - og en veldig, veldig stygg nettside. Stig Amadeus de Lange, eller "The king" som han liker å kalle seg, presenterer teoriene sine, de mange kjærestene sine og mye, mye mer på det som antageligvis er internettets lengste samling av blå tekst.

Se siden: home.online.no/~s-de-la/hjemmeside.htm

Rajananad Dhananjayas side
Foto: Faksimile fra padma1008.50megs.com

2. Rajananad Dhananjaya

Og så: Den nest lengste samlingen av blå tekst på nettet. Men denne gangen med litt ekstra stygg formatering og illustrasjon lagt til.

Se siden: padma1008.50megs.com

(Foreslått av rk)

vg.no
Foto: Faksimile fra vg.no

1. VG

Det virker kanskje litt urettferdig å nevne Norges største nettside i dette selskapet, men det er bare til du tenker på at alle de andre på listen her er laget av amatører. Alt rotet på vg.no er skapt av godt betalte, høyt utdannete profesjonelle. Beslutningen om å slippe til reklame som blinker, overalt på hele siden, er gjort av mennesker som tjener bedre enn du gjør. Så målt i design per krone, mistenker vi at VG nærmer seg et verdenslavmål.

Se siden: vg.no

(Foreslått av Jostein)