De 10 skumleste figurene

Gjennom tidene har noen tatt det på seg å grave opp de verste marerittene sine og vise oss hva som var i dem - bare for å skremme vettet av oss. Med din hjelp har vi kåret de ti skumleste figurene noensinne laget.

Tvillingene fra Ondskapens hotell

Det skumleste av alt: Små piker!

Foto: Skjermbilde fra filmen "The Shining"

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De ti skumleste fiktive figurene

Mareritt er skumle, men heldigvis er de over når du våkner. Men det er en del filmskapere og forfattere som vier livet sitt til å vekke dem til live igjen - så de kan få gleden ved å skremme hele verden med sine private mareritt.Her er den offisielle topp 10-listen!

10. Klovnen i It

I Stephen Kings roman "It", og filmen basert på den, ble vi kjent med klovnen Pennywise. Og Pennywise var ond. Han skulle ikke ha barn til å le - han skulle drepe dem. Utseende hans bar, foruten tradisjonelt klovnekstyme, også preg av de lysende øynene og ksarpfilte tennene hans.

(Foreslått av en rekke brukere)

9. Dracula

Alle vampyrers far har opptrådt i et utall filmer og bøker. Men grunnideen er den samme: En ond, udødelig greve som bare er ute om natten er ute etter blodet ditt. Han kan fly, og han har spisse tenner. Åja, også sover han i en kiste om dagen. Og det kanskje mest skremmende er at om du blir bitt, og greven suger ut alt blodet ditt, dør du ikke en gang. Du blir som ham.

8. Samara Morgan (fra The Ring)

Noen mener at den japanske versjonen av denne filmen er skumlere. Vi mener de tar feil. Og grunnen, tror vi, er denne skumle ungen. Hun bor egentlig i en brønn, men klatrer mer enn gjerne søkkvåt ut av TVen din og tar livet av deg - bare fordi du har sett videoen hennes. Og metoden hennes er å skremme deg i hjel. Nok et bevis på at det skumleste av alt er barn - og at for mye TV ikke er sunt.

7. Pompel og Pilt

Ingen har noen gang skremt norske barn så mye som Pompel og Pilt, om vi skal tro våre innsendere.De stivnete, livredde ansiktene, det skummelt stille lydsporet og den allestedsnærværende Gorgon vaktmester har gitt en hel generasjon norske barn varige arr på sjelen.

(Mange forslagsstillere)

6. Hydra

Det er ikke bare den moderne skrekkfilmen som gir oss skumle figurer. Oldtidens mytefortellere var også relativt gode - de skapte en verden av uovervinnelige monstre og onde guderm, oh lot menneskene straffes for det meste. Blant de mange marerittaktige påfunnene deres har vi valgt ut Hydra - en slags kjempeslange med en haug hoder som alle sammen pustet ut gift. Og om man, mot formodning, skulle klare å kappe av et av hodene dens, ville det umiddelbart vokse ut to til. 2500 år har ikke gjort det noe hyggeligere å tenkte på.

5. Freddy Kruger

Skurken i Nightmare on Elm Street-filmene er en skummel kar. Ikke bare har han et stygt forbrent ansikt og et forskrudd ønske om å drepe alle barn han kommer over, han er i tillegg inne i drømmene dine. Der har han all makt - også makten til ikke å slippe deg ut igjen. Og til å drepe deg på bestialsk vis, selvfølgelig.

(Foreslått av Monsilisa og Tazzylin)

4. Katla

Som om Astrid Lindgren var glad i barn, ja. For hver rampete liten Pippi eller Emil skapte hun minst et mareritt-monster! Her kunne vi plukket ut mange skumle figurer - Ronja Røverdatter er jo full av dem, og Ridder Kato skremmer fortsatt vannet av oss - men vi tror den skumleste må være Katla. Katla er som kjent en drage som er stor som mange mann, puster lammende ild og bor i en grotte. Og man MÅ slåss med henne, tydeligvis, selv om man bare er et lite barn.

3. Hannibal Lecter

Selv i tvangstrøye, bundet fast og med munnbind av metall virker Hannibal Lecter å være i stand til hva som helst. Han har et sylskarpt intellekt, en unik psykologisk innsikt - og han vil bruke alt sammen til å rømme fra fengselet og spise opp uskyldige. I mellomtiden underholder han seg med å knekke vaktene og andre i fengselet psykisk.

2. Bob (fra Twin Peaks)

David Lynch har laget mange skremmende figurer. De som husker Frank Booth fra Blue Velvet eller Bobby Peru fra Wild at Heart, har sannsynligvis en våkenatt eller to bak seg. Men den verste av alle Lynch' skapninger, mener vi, er Bob fra Twin Peaks. Bob er ondskapen. Han kan være hvem som helst - faren din for eksempel - men du ser ham bare når han bestemmer seg for å gjøre noe virkelig, virkelig ondt. Og da er det enten skikkelig mørkt eller langt inne i skogen.

1. Tvillingene (i Ondskapens hotell)

Barn på film er skumle. Hvorfor er litt uklart, for de er jo i virkeligheten ganske små og går og legger seg tidlig. Allikevel er de noe av det aller verste som finnes når de filmes. Særlig når de er døde, som de to tvillingene i Stephen King adaptasjonen Ondskapens hotell. Selv om de egentlig bare vil ha noen å leke med, melder vi oss ikke frivillig.

Andre forslag som kom inn: Alien, Hufsa, Herr Nelson, Faren til Emil, Dodraugen, Noddy og Revenka. Følgende ble diskvalifisert fordi de faktisk (og noen vil si dessverre) eksisterer i virkeligheten: Siv Jensen, George W. Bush, Michael Jackson og Gerd Liv Valla.