NRK Meny
Normal

Amerikanske tilstander i Løvebakken

Det Blå partiet er sterkt influert av den amerikanske valgkampen og etterlyser ballonger og forandring. Rødt Parti innhentet av fortiden; løy mer om krigen enn Jens Christian Hauge!

Pernille og Øystein

Løgnaktig om krigen

Debatten om Jens Christian Hauges lemfeldige omgang med sannheten har gått høyt i uken som gikk. Mange ble forferdet over en slik karakterbrist i en nasjonsbygger og sjokket blir om mulig enda større når NRK i helgen publiserer hittil hemmeligholdt materiale som avslører Rødt Partis skremmende kunnskapsmangel om krigsårene. Pernille Sørensen og Kari Slaatsveen (RP) sa seg under et studioopptak villige til å gjennomgå en kunnskapstest om okkupasjonstiden, en kunnskapstest som avslørte store hull i krigsforståelsen.

”Vi ble litt tatt på sengen av dette” innrømmer Pernille Sørensen. ”Men vi ville jo ikke bare overgi oss heller, slik som England gjorde i 1939”. Kari Slaatsveen er enig: ”Det er viktig at vi som politikere er forbilder for de unge, og synliggjør at man kan engasjere seg i en debatt uten at man kan alt på rams” hevder Slaatsveen. ”Jeg kan mene noe om krigen selv om jeg ikke vet at tyskerne produserte blandevann på Rjukan” smiler hun. ”Og det har jeg jo lært nå, nettopp fordi jeg deltar i det politiske ordskiftet”.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ledende liksompolitikere er nå så inspirert av den amerikanske valgkampen at de etterlyser mer ballonger i norske politiske debatter. Helen Vikstvedt (DBP) vil ha forandring. Eller ”Change” som hun kaller det. ”Egentlig er det samme for oss hva vi forandrer på, bare det blir forandring” hevder Vikstvedt, som i politiske kretser går for å være utålmodig på grensen til det oppfarende.

Jan Paul Brekke (DBP) støtter henne fullt ut. ”Vi i Det Blå Partiet blir ofte sett på som bakstreverske og opptatt av å bevare Status Quo” kommenterer Brekke. ”Men alle vi ultrakonservative har en sterk indre driv mot å rake til oss mer av det meste, og det er en fin motor for forandringer” påstår Brekke og viser til en rekke forslag for fjerning av formueskatt, eiendomsskatt og skatt på aksjeutbytte.

Se hele det amerikaniserte programmet i NRK nett-tv!