NRK Meny
Normal

50-årsgaven han aldri glemmer

På leting etter den perfekte gave? Nils Kåre Nesvold fikk en bursdagspresang litt utenom det vanlige denne uken.

Jon Almaas og Nils Kåre Nesvold
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

 

For mens andre får fallskjermhopp eller tur til syden, fikk Nils Kåre beskjed om at nettopp han skulle være gjest i Nytt på nytt denne uken.

- Jeg sov nok ikke mye første natten etter at jeg fikk vite det, nei, ler Nils Kåre om den spenstige gaven.

Det var kona Marianne og sønnen Jon Olav som kom på ideen da de så TV-aksjonen til bekjempelse av HIV og AIDS hos unge på NRK i forrige uke. Ukens to gjesteplasser i Nytt på nytt lå nemlig ute på auksjon til høystbydende, og etter en spennende budrunde var 50-årsgaven i boks.

– Mandag kveld var jeg i ferd med å bestille meg flytur til Tromsø for helgen, og da måtte de avsløre det, forteller Nils Kåre.

 

Nils Kåre Nesvold, Linn Skåber, Jon Almaas, Magne Blindheim og Knut Nærum

Nytt på nytt-gjengen med ukens 'ukjente' gjester: Nils Kåre Nesvold og Magne Blindheim

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

- Forferdelig!

Trekkspillentusiast Nils Kåre har tidligere jobbet som journalist og redaktør. Likevel innrømmer han at deltakelse i Norges mest populære TV-program ikke bare er gøy.

- Nei, det var helt forferdelig å få vite at jeg skulle delta! Men med ei gæren kjerring og en kreativ sønn, så må man bare finne seg i sånt, ler han.
Nils Kåre var ikke alene om å være litt svett i hendene før opptak torsdag kveld. Medeier og grûnder i meglerkjeden "Eie eiendomsmegling" Magne Blindheim hadde også en kveld litt utenom det vanlige.

Magne Blindheim og Knut Nærum

Knut Nærum fikk eiendomsmegler Magne Blindheim som makker denne uken.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

- På jobben fant vi ut at vi skulle by på en av plassene. Jeg er småbarnsfar selv, og da jeg så alle de barneansiktene på TV fant jeg ut at dette var noe vi måtte være med og bidra til.

- Og da ble det heller deltakelse i Nytt på nytt enn skiene til Kjetil André Aamodt. Dessuten vil nok resultatet kunne brukes som underholdning på neste kickoff og fremtidige firmafester.

Etter tilslutt å ha sikret seg plassen viste det seg at ingen andre kunne, og Magne endte opp med å måtte delta selv. Forberedelsene har det gått så som så med.

- Det har gått litt i ett denne uken, men jeg gikk oppe med min 16 måneder gamle datter som holder på med flasketilvending i hele natt, dermed fikk jeg tid til å forberede meg litt da, forteller han.

 

Linn Skåber og Nils Kåre Nesvold

- Jeg syns det er en flott idé med folkegjester, for nå er ikke jeg den ferskeste her lengre, ler Linn Skåber.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Hvem er tøffest?

NRK-flaggskipet Nytt på nytt kan til vanlig skilte med kjente og folkekjære gjester. Likevel syns ikke Prosjektleder Guri Skavlan det var så skummelt å skulle lodde ut plassene til ukjente.


- Nei, spør heller hvordan de tør! Jeg er dødsimponert jeg, og de virker som veldig all righte karer. Så dette går flott, tror hun.

Programleder Jon Almaas samtykker.
- Jeg var kanskje litt skeptisk da vi la ut plassene for salg. Heldigvis ble jeg relativt rolig da jeg fikk vite hvem som hadde kjøpt dem, og fikk snakket med dem, forteller han.

Trekkspillvirtuosen Jon Almaas

Programlederen får rett, han har ingen ting å bekymre seg for. Gutta viser seg å være både kunnskapsrike og morsomme. Under opptaket sitter en bekymret kone og nervøs sønn i salen og holder pusten mens de lurer på hva de har utsatt sitt kjære familiemedlem for.

Og publikum får ikke bare nyhetssnakk, de får også se nye og mer ukjente sider av Jon Almaas. Mannen er nemlig –om ikke akkurat en trekkspillvirtuos- så i alle fall godt kjent med trekkspillets hemmeligheter.

Se trekkspill-Jon her fra klokken 20.55

 

Hevnen er søt?

En ting fru Nesvold ikke tenkte på da hun la inn budet, var at hun selv enda ikke har fylt 50. Dermed er det vel bare å begynne å grue seg til hva som skjer når den dagen kommer?

Linn Skåber, Jon Almaas og Nils Kåre Nesvold

Det ble feiring på ekte trekkspill-vis etter sending, og Jon Almaas bød opp til dans.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK