NRK Meny
Normal

10 videoer sist sett på Sky Channel

Det er fortsatt noe av musikken fra 80-tallet selv P4 nekter å sende. Med din hjelp har vi kåret de 10 verste hitsangene fra skulderputenes tiår!

Jørn Hoel, Sissel Kyrkjebø og Samantha Fox under utdelingen av Spellemannsprisen for 1986
Foto: Hvaal, Morten / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

10 videoer vi sist så på Sky Channel

80-tallet gjør comeback ca. en gang i uken, og det er tydeligvis stadig noen mennesker som ikke har gått lei av Glenn Medeieros. Radio, TV, butikker og til og med privatfester føler av en eller annen grunn et jevnt behov for å spille enda litt mer av Samantha Fox' og Rick Astleys samlede verker, uten å ta hensyn til de av oss med musikksmak.

Allikevel er det fortsatt en del hitsanger som du må ha levd på 80-tallet og hatt tilgang til Sky Channel for å huske. Dette er de sangene som var populære den gang, men som alle i dag skjønner at ALDRI må plukkes frem igjen. Og det er de som mer enn noe viser oss hvor forskjellig datiden er fra i dag.

Her er våre kandidater til mest glemte hitene fra 80-tallet - bli med og kåre de ti aller verste!

10. Sinitta: Cross My Broken Heart

Sinitta hadde et navn som begynte på S, og ble derfor ofte sammenlignet med italienske Sabrina og Samantha Fox. På 80-tallet virket det logisk. Imidlertid var sangene hennes mye kjedeligere (og det sier en del), og puppene hennes var mye mindre. Uten at det er det som gjør at hun aldri spilles lenger. Tror vi.

9. Bananarama: Love in the First Degree

Bananarama, som tidligere har kommet med på vår liste over de 10 underligste bandnavnene , hadde en rekke hits med tidvis nokså underlige tekster.Denne sangen handler altså om "overlagt kjærlighet", noe jentene i bandet altså er skyldig i. Hel hva de har gjort forblir imidlertid uklart, og det er kanskje en del av grunnen til at sangen nå spilles så sjelden. Med unntak, mistenker vi, av enkelte private klubber som blander fertisjene sine sammen med kjærligheten til 80-tallet.

8. DJ Kat: Let's Dance tonight

Også DJ Kat, Sky Channels egen barneprogramvertdukke, hadde en liten hit. I hvert fall på sin egen kanal. Heldigvis forsvant både han og denne sangen fra norske skjermer med Sky Channel.

7. Bros: When Will I Be Famous?

Medlemmene i Bros var, som navnet tilsier, brødre. Tvillingbrødre, til og med. Berømte ble de også, i hvert fall i et par år rundt 1988, da de hadde en haug av hits. Den gangen hadde de mange fans, hvorav 100% var jenter mellom 12 og 14 år. Men etter hvert ble jentene eldre og glemte bandet, som dermed forsvant ut av listene for aldri å ses igjen.

6. Grace Jones: Slave to the Rhythm

Grace Jones var den hippeste supermodellen i tiåret som oppfant supermodellen. Det var klart hun skulle få gi ut plate! Det som ikke var klart, var hvorfor noen skulle høre på den.

5. Pepsi & Shirlie: Heartache

Hovedansvaret for mye av den dårlige listepopen på 80-tallet lå hos produsenttrioen Stock, Aitken & Waterman. De kvernet ut den ene plastikkgruppen etter den andre, hvorav Pepsi & Shirlie bare var én. "De koret jo for Wham", tenkte noen, "så de kan da ikke være helt ille". Neida.

4. Climie Fisher: Love Changes Everything

Climie Fisher var nok et syntetisk pop-produkt, uten større musikalske ambisjoner enn å komme langt opp på hitlistene. Denne klarte de det med, dessverre.

3. The Blow Monkeys: Digging Your Scene

Det gikk et rykte om at det egentlig var George Michael som sang i Blow Monkeys. Stemmen ligner jo overhodet ikke, men kidsa lot seg (som alltid) lure. Og derfor altså en stor hit med denne sangen.

2. Yazz: The Only Way Is Up

Ingen var så glad som Yazz. Ingen.

(Foreslått av Irene)

1. Taylor Dayne: Tell It to my Heart

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mye mer 80-talls enn Taylor Dayne blir det bare ikke. For alt vi vet er hele artisten skapt av datamaskiner, fra den blikkboksaktige stemmen og den hakkete dansingen til det store, store håret. Om noen påstår at de liker stilen fra 80-tallet, bør du utfordre dem til å kle seg som Taylor Dayne.