NRK Meny
Normal

Hjelper Viggo Valle

Lill Lindfors og utenriksminister Jonas Gahr Støre er blant de gode hjelperne når Viggo Valle inviterer til ny geografisk gjettelek i NRK P1.

Lill Lindfors - Viggo Valle
Foto: NRK

Lill Lindfors og Mads Gilbert er noen av de mange andre som har lovt å hjelpe lykkejegerne på veien mot skatten i Viggo Valles Påskelabyrint.

Knapt noen har flere lyttere enn Viggo Valle når han byr på radioklassikeren Påskelabyrinten i NRK P1. De siste årene har rundt en million benket seg rundt radioene i hytter og hus når radioveteranen byr på geografisk gjettelek.

Påskelabyrinten har han vært på lufta med helt siden 1987. I dag er nesten blitt et folkekrav at Viggo Valle og hans gjettelek skal være en del av påsketilbudet i radioen.

Egen nettversjon

Jonas Gahr Støre

Jonas Gahr Støre, Lill Lindfors og Mads Gilbert er blant de mange som hjelpe skattejegerne i årets Påskelabyrint i NRK P1.

Foto: Kimmo Mäntylä / SCANPIX

I år finner du også en egen nettutgave av Påskelabyrinten, der du kan vinne Påskelabyrintens eksklusive t-skjorter, og få muligheten til å bli med i programmet. Les mer: Påskelabyrinten på nett , eller gå direkte til Påskelabyrintens nettsider: nrk.no/paskelabyrinten .

Tør ikke slutte

Han har ingen planer om å slutte med Påskelabyrinten. - Nei, jeg tør rett og slett ikke å slutte. Alle forventer en ny "Påskelabyrint" i NRK P1. Så det er bare å skride til verket- og det er jo kjempegøy å få lov til å gjøre dette år etter år på Norges største radiokanal, sier Valle.

Ettersom han har vært jordkloden rundt mangfoldige ganger blir det stadig vanskeligere å stadig finne nye oppgaver og reisemål.

- Men fortsatt er det jo svært så mange steder på jorda Påskelabyrinten ikke har besøkt. Og selv om vi har besøkt stedet eller byen før er det stadig nye inngangsvinkler som dukker opp, påpeker han.

Gode hjelpere

Stadig flere kolleger i NRK og andre kjentfolk står i kø for å hjelpe lykkejegerne. Alt ligger tilrette for at også 2009-utgaven av Påskelabyrinten skal kunne engasjere folk i hus og hytter, sier han.

Og uansett hvor vanskelig jeg synes det er. Av erfaring vet jeg jo at radiolytterne er helt fabelaktig til å finne fram og dekode og sette i sammenheng de opplysningene de får, sier Viggo Valle.

Podkast

I år er Påskelabyrinten for første gang tilgjengelig som podkast.

Les mer: Ska vi reis dit?

NRK P1 f o m mandag 6. april t o m påskeaften kl. 10.05

Viggo Valle

Rundt en million har hatt som tradisjon å følge med når Viggo Valle byr på Påskelabyrinten i NRK P1.

Foto: Jon-Annar Fordal, Foto: Jon-Annar Fordal / NRK