Gyldne gjenhør

Endelig er det igjen klart for en ny utgave av programmet der våre lyttere får velge sine radiofavoritter.

Julius Hougen, en av NRKs kjæreste stemmer.

Julius Hougen, en av NRKs kjæreste stemmer, er blant ønskene til serien 'Gyldne gjenhør' på NRK Gull.

Foto: NTB / Scanpix

Vi får stadig inn både e-poster og telefoner til redaksjonen med minner og ønsker om å høre igjen stemmer, programmer og musikkstykker. Vi klarer dessverre ikke å oppfylle alle ønskene, men som vanlig har vi funnet frem et lite utvalg som vi håper våre lyttere vil sette pris på.

Nostalgia

Liv Rønneberg

I Nostalgia går Liv Rønneberg på skattejakt i NRKs rikholdige arkiver.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Det første ønsket ble lagt igjen som beskjed på vår telefonsvarer og kommer fra Kari Nymoen fra Oslo. Hun vil så gjerne høre et program fra serien Nostalgia. Det skal hun få, og vi har funnet frem en liten halvtime med Liv Rønneberg fra 2008:

Pensjonistene

Pensjonistene

Edward Bråthen (Odd Børretzen) og Tobias Tønnesen (Julius Hougen) mimrer om gode, gamle dager. Foto: NRK

Tidlig på 70-tallet laget Odd Børretzen og Julius Hougen en rekke sketsjer om de to pensjonistene "Edward Bråthen fra Gamle Hammersborg" og "forhenværende maskinist Tobias Tønnesen". Skikkelsene er nok velkjente for mange radiolyttere, og etter ønske fra Anton Rasmussen kommer et klipp med de to forvirrede herremennene:

Ruslerier

Per Bronken og Øyvind Bergh

Per Bronken (t.v.) og Øyvind Bergh sammen med Kringkastingsorkesteret. Foto: NRK

Det siste ønsket denne gangen kommer fra Odd Tollefsen. Han ønsker et gjenhør med Kjell Edlunds serie "Ruslerier". Vi har funnet frem et program fra 1975 der Edlund snakker med tidligere dirigent for Kringkastingsorkesteret, Øyvind Bergh:

For å kunne lage flere nye utgaver av dette programmet trenger vi din hjelp. Ring oss på vår telefonsvarer på 23 04 24 02 eller send en e-post til gull@nrk.no og fortell om dine radioønsker.

Gyldne gjenhør sendes lørdag 29. oktober på NRK Gull.