NRK Meny
Normal

Grisen hylte mest i Ønskekonserten

Odd Nordstoga kom fra det ukjente for de fleste, men med sin Kveldsong hvor en hylende gris står i sentrum klatret han raskt til topps på alle hitlister og var også mest spilte melodi i Ønskekonserten i fjor.

Av:

Jon-Annar Fordal

Mens knapt noen visste om Odd Nordstoga året før utgjør "udødelige" artister med kjære og kjente melodier vi aldri synes å bli lei av stadig vekk klassikerne som spilles igjen og igjen i Ønskekonserten.

Odd Nordstoga mest spilt i Ønskekonserten i 2004 med "Kveldssong for deg og meg". (Foto: Per Ole Hagen)

Arve Tellefsen og Gabriels Obo er en slik klassiker som Ønskekonsertens lyttere ønsker å høre igjen og igjen. Til denne kategorien hører også typiske Ønskekonsert-melodier som "Der rosor aldrig dør", "De nære ting", "Amazing grace" og "Det er makt i de foldede hender".

Thorbjørn Egners Bamsens fødselsdag spilles stadig flittig i Ønskekonserten. (Foto: NTB/Scanpix)

Bamsens fødselsdag

Bamses 50 årsdag fra Dyrene i Hakkebakkeskogen er også en gjenganger, men den har også vært på årstoppen. Så langt tilbake som i 1953 var det denne melodien som var mest spilt i Ønskekonserten, men over 50 år senere er den fortsatt jevnt og trutt å høre i Ønskekonserten.

På lista over de mest populære år for år er det en stor overvekt av norske plater. Artister som Wenche Myhre, Åge Aleksandersen, Knutsen og Ludvigsen, Henning Sommero og Sissel Kyrkjebø ønsker lytterne å høre igjen og igjen.

I 2002 var Mysteriet deg med Bjørn Eidsvåg og Lisa Nilsson mest populære melodi i Ønskekonserten. I 2003 var Kurt Nilsen med "She's so high" favoritten blant Ønskekonsertens lyttere.

Dei 10 mest spelte melodiane i Ønskekonserten 2004

Alle songane/melodiane i tabellen under vart spelte fire gongar eller meir i Ønskekonserten 2004. I alt hadde NRK P1 52 Ønskekonsertar dette året.

Tittel Artist Spelt

Kveldssong for deg og meg Odd Nordstoga 9

Jag trodde änglarna fanns Ole Ivars + Kikki Danielsson 5

The closest thing to crazy Katie Melua 5

Valborg oh oh yeah yeah The Dynamites (Olsenbanden jr.) 5

Amazing grace - ulike utøvarar 4

Blott en dag - ulike utøvarar 4

Bursdag – frå Barnas Supershow Hedvig Marie Erdahl m.fl. 4

Den fyrste song Herborg Kråkevik 4

You raise me up Josh Groban 4

Å være barn en sommerdag Finn Kalvik 4

Dei ti mest spelte artistane

Artist (eller hovudperson) gongar spelt

Bjørn Eidsvåg 10

Herborg Kråkevik 10

Odd Nordstoga 10

Vikingarna 8

Terje Formoe 7

Arve Tellefsen 7

Finn Kalvik 6

Kurt Nilsen 6

Ole Ivars 6

Elvis Presley 6

Ole Ivars 6

I nokre samanhengar opptrer desse artistane saman med andre, f.eks. Ole Ivars saman med Kikki Danielsson, Janne Formoe i ein av songane frå Kaptein Sabeltann osv. Når det gjeld Kaptein Sabeltann, står Terje Formoe som artist sidan han er hovudmannen bak heile konseptet.