Fotballfeber og fotballsanger

Finns det kule fotballsanger? Hvar er det med sangen "You’ll never walk alone"? Det kan du få svar på når Mozart og Madonna dedikerer en helt uke til fotball.

Manchester United - Arsenal
Foto: JON SUPER / AP

Fra mandag 9. til fredag 13. mars blir det fotball og musikk i P2 fra kl. 9.03 til 10.00.

Arne Scheie
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Mandag er journalist Joachim Førsund gjest. Han skal snakke om sangene som fotballfansen synger. En av de aller mest kjente utenfor Norge er Liverpools "You never walk alone". Førsund vil fortelle hele historien om denne sangen.

Ingen fotball i NRK uten Arne Scheie. Han stikker selvfølgelig innom Mozart og Madonna. Tirsdag 10. mars presenterer han sin liste over de beste fotballsangene.

Operakeeperen

Frode Olsen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Og jo da - fotballsangere kan synge, i alle fall noen av dem. Tidligere lakeeper Frode Olsen har et lidenskaplig forhold til opera, både som utøver og som lytter. Tirsdag er også han på plass og forteller om hvilke opera han liker aller best.

NRK P3 har et eget program om fotball. Thomas og Aleksander i FK Fotball hopper over til P2 torsdag 12. mars. De kommer til Mozart og Madonna for å gjøre det de kan best; vurdere fotballsanger!

Sven Ole Engelsvold

Programleder Sven Ole Engelsvold vil gjerne høre fra deg. - Kom med musikkforslag!

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Fredag legger vi ut den røde løperen når generalsekretær i Norges Fotballforbund, Karen Espelund, gjester oss for å avslører hva hun liker av musikk.

Tyrkisk fotballfeber

Og mer blir det, blant annet våre faste poster med Arne Berg og Per Olav Reinton - og selvfølgelig mye musikk.

Programleder Sven Ole Engelsvold ser fram til en svingende uke:

- Jeg lover tyrkisk fotballfeber i studio og sambarytmer i Brasil. Og historien om hvordan en nordmann startet et heiarop på tribunen, basert på riffet til "Ring of fire": "Da da da da da Daaaa da ", som siden har blitt adoptert på tribuner verden rundt.

Vi vil gjerne komme i kontakt med deg:

Har du forslag til musikk eller er det noe du vil vi skal snakke om? Kanskje du har ideer til folk vi bør snakke med? Send inn dine forslag her, både til musikk, tema og gjester.

Send mail til: Mozart og Madonna

Hør: Mozart og Madonna i nettradio

Abonner: Mozart og Madonna som podcast