Først med radiotekst

Som første distriktskontor har NRK Trøndelag begynt med radiotekst. - Dette er framtidens radio, sa P1-sjef Sigrid Gjellan da hun gratulerte distriktskontoret med nybrottsarbeidet torsdag.

Radiotekst

Via riksprogrammer som Nitimen, Norgesglasset, gudstjenesten, Kveldsåpent har de som har lyttet via digitale radioer og plattformer allerede en god stund kunnet få tilleggsinformasjon om sendeskjema, musikk og innslagene som sendes via displayet i radioen eller skjermen.

Nå utvides dette tilbudet slik at også distriktskontorene som sender på NRK P1 starter med å legge ut tilleggsinformasjon om programmene. Og også Dagsnytt vil starte med å legge ut tekstinformasjon om nyhetssendingen.

NRK Trøndelag

P1-sjef Sigrid Gjellan t v og Radiotekst-utreder Finn Dag Steiro t h spanderer kake på NRK Trøndelag-medarbeiderne. Foran f v Thor Amund Hagen, Snorre Sund, Eivor Bø og Jan Ravnestad. Bak f v Jørgen Pettersen, Lars Erik Skjærseth, Merete Verstad, Morten Karlsen, Ida Sem Fossvik og Marit Nygård. (Foto: Jon-Annar Fordal)

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Ved å legge ut radiotekst kan lytterne lese om innslagene på en skjerm eller på et display samtidig som hun eller han hører. Ved NRK Trøndelag har reporterne nå som fast rutine å legge inn informasjon om sakene samtidig som de redigerer. Via DAB-radioen, nettradioen eller tv-skjermen om du lytter til radio via det digitale bakkenettet kan radiolytterne se informasjon både om sendeskjema, musikk og innslagene som sendes.

- Ikke noe merarbeid for oss. Vi må bare tenke litt annerledes og være litt mer oppmerksomme på tekstene vi skriver inn samtidig som vi gjør de klar i DigAS. Huske på at dette går ut til lytterne, sier journalist Thor Amund Hagen ved NRK Trøndelag.

Honnør til NRK Trøndelag

- Å legge ut radiotekst er framtidens radio. Jeg er meget godt fornøyd med og gir en stor honnør til NRK Trøndelag for at de har sagt ja til å være de første til å prøve ut dette som første distriktskontor, sa P1-Sigrid Gjellan da hun spanderte kake på NRK Trøndelag-medarbeiderne.